23-godišnjoj Ismeti naše malo znači život: Cazinjanka HITNO treba na operaciju u Tursku

Visits: 538 Today: 3

Ismeta Ajdinović ima samo 23 godine. Ona, brat i sestra žive u teškim životnim uslovima u cazinskom naselju Krakača. Nažalost, ovo troje mladih ljudi život nije poštedio, oba roditelja su im umrla i primorani su da sve što ih zadesi podnose bez njihove ljubavi, zaštite i podrške.

Ismeta već dugi niz godina ima velike zdravstvene probleme. Još kao dijete dobila je jake upale mokraćnih kanala, pala u komu… Nakon silnih odlazaka u bolnicu u Bihaću, ali i Sarajevu, njeno stanje se nije poboljšalo. Nažalost, na kraju je došlo i do toga da su joj morali odstraniti jedan bubreg, te joj je na kraju ugrađen i kateter. Drugi bubreg, da situacija bude još gora, radi samo 25%. Vidjevši da se u našoj zemlji neće ništa riješiti, pomoć je potražila u Turskoj, gdje su rađene detaljne analize nakon kojih je ovoj mladoj 23-godišnjoj djevojci predložena rizična operacija vađenja ugrađenog katetera i proširivanja mokraćne bešike. Iako rizična, ista je i neophodna, jer Ismetino stanje se pogoršava i svaki čas bi moglo doći do zatajenja organa i onog najgoreg.

Kako bi se njeno zdravstveno stanje stabiliziralo, Ismeta bi što prije trebala na spomenutu operaciju u tursku bolnicu Medipol Mega. Operativni zahvat kojem bi trebala biti podvrgnuta izuzetno je zahtjevan te bi u Turskoj trebala boraviti oko mjesec dana. Kako bi sve to bilo moguće, potrebna su velika novčana sredstva u visini od 17.620€.

Mlada Cazinjanka nema puno vremena, određen dio novca je prikupljen, potrebno je još oko 4000€, ali, obzirom da je broj donacija smanjen, a vrijeme ističe, mojcazin.ba portal poziva sve svoje pratitelje, ljude velikog srca, da novčano pomognu Ismeti kojoj naše malo znači život.

Kako pomoći?
Devizni račun
NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA
SWIFT : NOBIBA22
BA395550000035628021
Udruženje Građana za Bolji Sanski Most
Prijedorska 92b
Sanski Most 79260
BiH

Konvertibilni račun uplata u BiH
račun: 5556000035627915
Udruženje Građana za Bolji Sanski Most
Prijedorska 92b
Sanski Most
79260
BiH

PAYPAL: paypal@dobriljudi.ba
za Ismetu Ajdinović

Preko KUD-a Skokovi koji se uključio u akciju, kontakt osoba: Aida Tahirović (do 07.11.2021)

Izvor: MOJCAZIN.BA