ZAŠTO SE NISI UDALA?

Profesorica jedne škole je bila lijepog izgleda i ahlaka, pa su je pitale prijateljice, zašto se nije do sada udala.
– Ona odgovori: “Jedna žena je imala pet kćerki, pa joj muž zaprijeti ako dobije još jednu kćerku da ta kćerka nema šta tražiti u njihovoj kući. Žena nakon nekog vremena rodi kćer, a muž je uze i ostavi ispred džamije poslije jacije nadajući se da će je neko pokupiti od ljudi. Kada se vratio na sabah, vidio je da mu kćerka stoji tu, niko je nije pokupio. Ovo je ponavljao sedam dana, a majka bi svaku noć učila na nju Kur’an. Njemu dosadi, pa je vrati kući. Žena opet zatrudni, strahujući da neće biti žensko, ali Uzvišeni Allah dade muško dijete. Nakon kratkog perioda preseli najstarija kći i nakon toga majka rodi pet sinova, a preseli i pet kćeri. Ostala je ona najmlađa koje se otac htio riješiti.”
– Profesorica upita prijateljice: “Znate li ko je ona kćerka koje se otac htio riješiti? To sam ja! I zato se nisam udala, jer je moj otac star, a majka je preselila i nema se niko o njemu brinuti, a što se tiče moje braće, dolaze mu u posjetu jednom ili dva puta u mjesecu, a moj otac često plače radi onoga kako je postupio prema meni.” Portal Svjetlo Dunjaluka

Pročitajte još: POUČNO: TETAK SVOM SINU VEC 6 GODINA NAPLAĆUJE STANARINU

Moj tetak svom sinu već 6 godina (otkako se zaposlio) uzima 150e za stanarinu, jer živi u renoviranom potkrovlju porodične kuće). Svima nam je to bilo odvratno jer tetak ima dovoljno novca. Sad kad se oženio, tetak mu je dao jedan koverat sa svim novcima od “stanarine” i još jedan u koji je on svaki mesec odvajao za sina, kako bi mogao da kupi sebi i zeni kucu. Svi su bili iznenađeni, čak ni tetka nije znala, jer je ona potajno uvek ogovarala muža kako nije fer da uzima od sina za stanarinu.

Izvor:Ispovesti