Za uspješan i sretan brak, potrebna je samo ISKRENA LJUBAV! Ništa više!

Za uspješan i sretan brak, potrebna je samo ISKRENA LJUBAV! Ništa više!

Čim ljubav oslabi ili nestane, za očekivati je pojavu problema i nesuglasica. Od kojeg supružnika krenu problemi, znaj da je njegova ljubav popustila.

Tako vam je kod svih ljudi na planeti. Sve ostalo je samo pametovanje. Vjera, tradicija, običaji, modernizam, novac, ljepota i sl., veze nemaju sa sretnim brakom. Samo ljubav!

Koliko imamo samo ateista, koji imaju divne brakove, uzorne, za primjera. Dok sa druge strane, bračni par, vjernici praktičari, brak im je katastrofa, ruglo i sramota. Koliko imamo bogatih bračnih parova, nesretan im brak, pun problema.
Dok sa druge strane, bračni par, koji živi skromno ili teško, imaju divan brak, pun ljubavi i povjerenja. Koliko je bračnih parova, on ili ona teški bolesnik, ali se vole neopisivo i imaju sretan brak. Dok sa druge strane, imamo parove zdrave, zgodne, lijepe, ugledne, ali brak im je katastrofa.

Kad u braku ima ljubavi, tada će biti razumijevanja, poštivanja, pomaganja i sreće. Ako nema ljubavi, džaba ti sve, takav brak je na silu (zbog djece, roditelja, sramote, časti…) ili je osuđen na propast.

Saudin Cokoja