ZA SVAKU POHVALU: PODUZETNIK IZ BIH UKINUO RADNU SUBOTU, PRODUKTIVNOST RADNIKA SE POVEĆALA

Visits: 13 Today: 1

Bijeljinski poduzetnik Savo Popić prije tri mjeseca došao je na ideju da radno vrijeme u svojoj zanatsko – trgovinskoj radnji smanji sa šest na pet dana tjedno.
Odlučio se na ovaj korak nakon što je i sam dvadeset godina proveo u gospodarstvu i privatnom sektoru gdje je, kako je kazao, radio tjedno po 6, a nekada i 7 dana.

Sada je kao vlasnik tvrtke odlučio svojim radnicima ukinuti radnu subotu.

Kao vlasnik z.t.r SALE krenuo sam prije tri mjeseca s probnim razdobljem rada od 5 dana u tjednu, kak bih vidio je li ideja ostvariva. Od danas, s ponosom mogu reći da će kod nas zaposleni raditi samo 5 dana u tjednu, naravno uz nepromijenjenu plaću i radno vrijeme, rekao je Popić za BiznisInfo.ba.

U tromjesečnom probnom razdoblju uvidio je da je produktivnost poboljšana, da su međuljudski odnosi bolji, da se radi s većim entuzijazmom i motivacijom…

To je bilo sasvim dovoljno da neradna subota postane praksa.

Zadovoljni radnici
Meni kao vlasniku, nema ništa bitnije od zadovoljnog radnika. Jednim malim gestom učinili smo puno, ljudi sada vikendom provode više vremena sa svojim obiteljima, prijateljima, imaju više vremena za odmor što ih čini sretnijima, a sam rad manje stresnim i mnogo produktivnijim, kaže nam Popić.

Napominje kako je u planu da se vrlo brzo isti sustav primijeni i u ostalim obiteljskim tvrtkama.

Poziv gospodarstvenicima
Popić je pozvao i ostale gospodarstvenike na području grada Bijeljine da učine isto.

Pozivam gospodarstvenike da pokušaju svojim radnicima olakšati, tvrdim da neće ništa izgubiti, a dobit je velika, jer čovjekova sreća i zadovoljstvo nema cijenu, zaključuje Popić prenosi crna-hronika