‘Vrištim u ručnik dok plačem, a svi misle da sam sretnica što sam majka… I da je lako biti domaćica’

Svi misle da je lako biti domaćica. Da smo sretne što ne moramo raditi. Da smo lijene i ne radimo pravi posao, započela je iskrenu ispovijest domaćica Bridgette Anne na Facebooku i popratila je fotografijom same sebe u suzama.

Ono što je napisala izazvalo je reakcije čak 18.000 osoba, a njih 58.000 podijelilo je ovu priču.

– Istina je da sam usamljena i preopterećena. Ništa ne možete sami učiniti: otići u kupaonici, uživati u šalici kave, čitati, dovraga, ne možete čak ni biti sami dok treći put tog dana perete g…. s hlača, a da netko ne plače ili ne vrišti pokraj vaše noge. Ne možete dobiti pauzu, osim ako oni ne spavaju, a nju koristite za čišćenje. Nastojite smisliti načine kako da nekoga zabavljate doslovno 12 sati dnevno – napisala je ova majka i domaćica.

Dodala je i kako je zbog djeteta izgubila vlastitu individualnost jer se sada apsolutno sve vrti oko njega. Priznala je i da je ljubomorna kada gleda mame koje su zaposlene jer doslovno mašta o razgovoru s odraslom osobom, a da je netko cijelo vrijeme ne prekida.

– Nekada se zaključam u kupaonicu i vrištim u ručnik dok plačem jer mi treba sekunda da udahnem; a tada mi dijete lupa na vrata kako bi ušlo – priznala je Bridgette. I nakon toga posljednje što joj treba su pitanja ”zašto plačeš, pa cijeli dan sjediš kod kuće”.

  • I ja sam nekada osuđivala domaćice, ali sada ih razumijem. Svi oni koji su vam obećali pomoći nestali su, a vi ostajete sami s osjećajem neuspjeha. Moja kuća nije čista, moja odjeća nije čista, suđe nije oprano. Već sam danas vrištala, plakala i osjećala sam se tako prokleto krivom što je moje dijete tome svjedočilo – zaključila je i poručila:

– Sama sam. I usamljena. Nazovite ostale žene poput mene i pitajte ih kako su. Nisu dobro.

(Večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)