VIDEO: Pogledajte šta se sve radi u dvorištu jedne škole

Šokantno vršnjačko nasilje u Barajevu, gde su 11. septembra dve devojčice šamarale i zlostavljale vršnjakinju, dobiće i zakonski epilog.

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su u školskom dvorištu OŠ “Knez Sima Marković” šamarale i fizički maltretirale A. M. (15), saznaju “Novosti”.Na društvenim mrežama pojavio se još jedan snimak vršnjačkog nasilja na kojem dve učenice (15) u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vreme druga deca smeju.
FOTO: PRINTSCREEN

Na snimku se vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu udara žrtvu po glavi i preti joj da će “proći trista puta gore” ako sve ispriča njenoj majci.
Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke. Dve devojčice (15) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajuci joj naizmenicno šamare. Za sve to vreme druga deca se smeju, pa cak i nasilnice same pokazuju osmehe.Kako prenose mediji, žrtva i jedna od nasilnih devojčica su učenice prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica učenica srednje škole sa Zvezdare. Direktor škole Dobrivoje Jelić rekao je da su preduzeti svi neophodni koraci da učenice – zlostavljači budu adekvatno sankcionisane.

– Kolektiv škole veoma je iznenađen ovim što se dogodilo jer su u našoj školi ovakve pojave retkost – dodaje direktor Jelić i ocenjuje da je ovo ponašanje “preslikano iz rijalitija”. Devojčice su učenice prvog razreda srednje škole. Od ranije su u sukobu, netrpeljivost i razmirice su ispoljavale i na društvenm mrežama, a sve je eskaliralo 11. septembra tokom velikog odmora – rekao je Jelić.

– Odmah je obaveštena policija, incident je prijavljen i inspekciji Ministarstva prosvete. Protiv dve devojčice je pokrenut i disciplinski postupak i uskoro će se znati kakvi će koraci biti pokrenuti protiv vinovnica incidenta.Kurir.rs/Novosti

Foto printscreen