UVIJEK KUPUJTE BANANE SA PJEGAMA, EVO ZAŠTO!

Šta se dešava s vašim tijelom nakon što pojedete bananu s crnim ‘pjegama?’
Većina ljudi vole banane, ali smao su neki svjesni svih prednosti koje ovo ukusno, tropsko voće može ponuditi. Ovaj članak otkriva o banane nešto što će vas sigurno zadiviti! Brojni eksperimenti su pokazali da potrošnja banane može spriječiti određene bolesti i tumor.
Naime, banane sa smeđim pjegama su dokazano zdravije od onih sa zelenim “pilingom”. Što je više tamnih mrlja na banani, ona je zdravija.Razlog zašto banane postanu žute kada sazriju je povećanja nivoa antioksidansa. Osim toga, zrele banane su korisne za poboljšanje imuniteta.Preporučuje se da se konzumira 1-2 banane dnevno za jačanje imuniteta. Utjecaj da banana godi tijelu je vezan za jedan od lentinana, koji stimulira imunitet i također je dobar saveznik u borbi protiv raka, piše Worldhealthyinfo.
Osim toga, japanski naučnici su otkrili da potpuno zrela banana proizvodi TNF (faktor nekroze tumora) – što je supstanca koja se bori protiv abnormalne ćelije i posjeduje sposobnost da pobjedi ćelije raka. Osim toga, to povećava broj bijelih krvnih zrnaca, što znatno jača imunološki sistem.Banane imaju jaka antikancerogena svojstva.
Radiosarajevo.ba Slika: blog.takhfifbartar.com

PROČITAJTE JOŠ: KOJI SU ZNAKOVI ANEMIJE I KAKO JE LIJEČITI PRIRODNIM PUTEM

Anemija je stanje u kojem tijelo nema i ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih ćelija ili kada ove ćelije ne rade ono što bi trebale.Uzroci anemije variraju, kao što variraju i vrste liječenja stanja. Međutim, najpopularnije metode su upravo one prirodne.Uzroci anemije mogu biti različiti, te se svima može desiti da se osjećaju malaksalo i da izgledaju blijedi. Međutim, ukoliko se ovo stanje oduži potrebno je posjetiti doktora.Kada vašem tijelu nedostaje crvenih krvnih zrnaca, boja kože blijedi i to se vidi na svakom dijelu tijela. Niski nivoi hemoglobina otežavaju kucanje srca, zbog čega srce ulaže veće napore u održavanju normalnih otkucaja. Ako našim organima nedostaje normalna količina zraka, koja je uzrokovana nedostatkom krvnih zrnaca, onda tijelo mora raditi duplo više da bi proizvelo dovoljno energije za svakodnevne obaveze. Zbog toga je vrlo moguće da ako vaša krv ne funkcioniše kako treba, vi ćete se osjećati malaksalo.Jedan od organa kojem je prijeko potreban vazduh jeste mozak, te ukoliko ga nema, teže se fokusirati i obavljati zadatke.Anemija također uzrokuje pucanje usana, pogotovo ivice koje postanu potpuno bijele i oštećene. Zbog ovog poremećaja je moguće da ćete imati čudne porive za hranom.

Kako je izliječiti prirodnim putem?U ishranu ubacite zdrave masti kao što su riblje i maslinovo ulje. Također se preporučuje da prestanete jesti prerađenu hranu. U ishranu ubavite kefir, sireve i jogurt. Također se preporučuju grah, zelene namirnice, papaja i citrus.Vitamin B12 povećava nivo crvenih zrnaca te ga možete pronaći u mesu, jajima, mliječnim produktima, ribi i morskoj hrani. Konzumirajte dosta željeza koje ćete naći u crvenom mesu, cvekli, špinatu, brokulama i lješnjacima.

Klix