U zemljotresu izgubila kćerku, 2015. ostala bez muža, srce joj prestalo kucati od boli

z Albanije nakon zemljotresa koji je u utorak ujutro pogodio Duress (Drač) i koji je odnio 23 života, svaki sat dolaze tužne priče.

Prvo je stigla vijest da su Isa i Shemsi Abazi, dva brata iz Gnjilana na Kosovu, među prvim su identificiranim žrtvama razornog jutrošnjeg zemljotresa koji je pogodio Albaniju.

Jutros novi tužan naslov u tamošnjim medijima – “Godine 2015. je ostala bez supruga, sinoć je izgubila kćerku u zemljotresu, da bi joj, na kraju, srce prestalo kucati od boli…”.

Riječ je o tragediji porodice Karanxha. Diena Mecaj Karanxha izgubila je prvo 8-godišnju kćerku Esielu, koja je doživjela teške povrede u ruševinama palače u kojoj su živjeli.

Njih dvije su pronađene ispod ruševina šestospratnice u Draču.

Za manje od 40 minuta zabilježena čak tri nova potresa u Jadranskom moru

Odvedene su u bolnicu, da bi dva sata kasnije stigla vijest da joj je kćerka preminula od zadobivenih povreda tokom zemljotresa.

Portal DurresLajm piše da je Diena preminula nekoliko sati kasnije nakon što je saznala za smrt kćerke.

„Ubrzo je i ona preminula, jer joj je prestalo kucati srce od boli za kćerkom“, piše ovaj portal.
Diena je prije četiri godine doživjela prvu porodičnu tragediju. Godine 2015. je ostala bez supruga, dok je jučer ostala bez kćerke, da bi im se i sama pridružila na boljem svijetu. radiosarajevo.ba Slika: fokus.bs