Tužna slika BiH/Dječak u suzama kraj puta jer su mu ukrali kupine koje mu život znače: Svaki dan ide u šumu…

Društvenim mrežama širi se fotografija dječaka koji prodaje kupine kraj ceste u blizini Kladnja. Uz fotografiju stoji informacija da su nepoznati mladići oteli kupine koje ovaj dječak prodaje.

– Prodavač kupina na cesti M18, Brlošci, općina Kladanj. Plače jer su mu neki momci probali kupine, oteli iste i pobjegli. Stadoh i nije važno šta uradih ali uspjedoh prokleti i ove i sve one koji otimaju, novac, život, ljubav, život. Otac nezaposlen a majka veli non-stop kod doktora, bolesna. Koje smo dno dostigli kao društvo da su djeca primorana raditi, da ne budu zaštićeni i još da im otimamo i to malo rada i zarade. Baš me stid a Boga mi pomognem koliko mogu.
Prestao je mali plakati i ima još jednu posudu da proda, stoji u objavi.

Nakon objavljivanja fotografije počeli su se javljati ljudi koji su željeli pomoći dječaku i njegovoj porodici. Mnoge je pogodila priča ovog dječaka koji dane provodi kraj ceste dok se njegovi vršnjaci bezbrižno igraju.

Oslobođenje saznaje da je riječ o dječaku Zuhdiji Aliću čija porodica teško živi. Otac Fikret Alić nema stalni posao, a majka Senada lošijeg je zdravstvenog stanja, Zuhdija nema izbora, moraju da se snalaze.

– Znam ovog dječaka lično i uvijek stanem da kupim. Odgojeno dijete, za svaku pohvalu. Svake godie od tog novca kupi sebi stvari za školu. Ide svaki dan u šumu i bere kupine, roditelji mu teško žive, kazala je djevojka koja poznaje porodicu Alić.

⛔AKCIJA za malog prodavca ⛔ S obzirom da su mnogi tražili broj računa od malog djeteta, ili od porodice kako bi im se pomoglo, došli smo do načina kako realizovati ovu akciju. Jedna žena od povjerenja se javila dobrovoljno, koja je ponudila svoj račun za uplate. Sav novac koji bude uplaćen ce biti slikan i objavljen na ovoj stranici, nakon čega će se tim istim novcem kupiti potrebne stvari, što će takođe biti slikano, tako da ce biti sve transparentno. Broj računa: 1321402021919398 Ime: Ibralić Ramiza Adresa: Babajići bb. / Tojsici 75265 Moguće je poslati novac westernom na ovo ime, samo javite da je poslano. Za paypal javite se meni u poruke. Dijeli dalje (Sabit Iztarcina Novi Profil)


PIŠE: OSLOBOĐENJE PORTAL