Tužna priča iz Bosne: Bio je legenda, a danas preživljava noseći gajbe

Samo nešto obećavaju, ali nikad ništa konkretno. Dok im trebaš, iskoriste te i poslije okrenu leđa – kaže Samir Lerić, rekorder po broju nastupa za košarkašku reprezentaciju BiH.

Samir Lerić (46) bivši je bosanskohercegovački košarkaš s velikom karijerom iza sebe. Ovaj je rođeni Mostarac za reprezentaciju igrao 12 godina i skupio rekordan broj nastupa, nastupio je na čak pet Eurobasketa te igrao za brojne klubove (Ankara, Pivovarna Laško, Polonija…).. Nažalost, u tamošnjoj košarci nema mjesta za njega pa radi atipičan posao za sportaša.

Lerić skladišti i dostavlja proizvode za jednu sarajevsku tvrtku koja se bavi prehranom, a na fotografiji se vidi kako nosi gajbu. – Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvidjeti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena, tamo gdje sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je slučaj u vrijeme situacije s COVID-19 – rekao je Lerić za BHBasket. Kaže da je prethodno dobio mnogo obećanja.

Samo nešto obećavaju, ali nikad ništa konkretno. Dok im trebaš, iskoriste te i poslije okrenu leđa – kaže ovaj rekorder po broju nastupa (107) u reprezentativnom dresu. Lerić ima diplomu višeg sportskog trenera, a osam godina bio je na burzi rada.

Večernji.hr