Tužio šefa za dosadu, dobio 45.000 dolara: Bilo me je sramota da dobijam plaću, a da ne radim ništa

Vjerovali ili ne, jedan čovjek je “pobijedio” poslodavca na sudu, na konto dosadnog radnog mjesta. Naime Frederic Desnard je do prije pet godina radio u jednoj parfimeriji u Parizu, a bivšeg gazdu je odveo na sud, jer mu posao nije bio zabavan.

Ovaj bizarni sudski spor se odvija od 2014. godine, a u medije je izašao dvije godine kasnije. Desnard ga je pokrenuo jer je, kako kaže, upao u depresiju zbog dosađivanja na poslu, u objektu “Interparfum”, za šta je tražio čak 400.000 dolara.

Osim toga, tvrdio je da mu je kompanija otkazala posao na nekoliko mjeseci, a kasnije je iskoristio to svoje produženo odsustvo kao izgovor da dobije otkaz. Prošle nedelje, nakon četiri godine suđenja, Desnard (48) je dobio spor i odštetu od 45.000 dolara.

Žalbeni sud u Parizu je donio presudu da je Desnard “patio od dosade”. On je u parfimeriji radio kao menadžer, a njegov advokat je na sudu igrao na kartu “potpunog odsustva stimulacije”, što je učinilo da se bivši zaposleni osjeća “slomljeno” i “posramljeno”.

  • Upao sam u depresiju. Bilo me je sramota da dobijam plaću, a da ne radim ništa. Još gore je bilo poricanje ove mentalne patnje – izjavio je Francuz.

Kako je dalje naveo, četiri godine je radio samo “sitne zadatke”, što je podrazumijevalo instaliranje novog laptopa ili puštanje majstora u kuću svog bivšeg šefa.

“Interparfum” se branio tvrdeći da se Desnard nikada nije žalio na svoj posao, sve do trenutka kada je shvatio da će postati višak.Izvor:  hayat.ba