Subhanallah, cijeli svoj život je posvetila tebi! Pa zar ćeš biti nezahvalan i neposlušan prema svojoj majci?!

Znaj, da se svačija ljubav prema tebi mijenja, nestaje i isčežnjava, osim majčinske ljubavi. Njena ljubav je čvrsta i postojana, pa čak i kada je ljuta na tebe. Svačiji odnos prema tebi se mijenja, osim majčinskog odnosa.

Svi koji te okružuju, mogu te napustiti, osim majke, koja je uvijek tu uz tebe i zbog tebe. Oni koji su u tvojoj blizini, u vremenu kušnji i belaja, mogu te ostaviti, osim tvoje majke, tvoja bol je i njena bol, tvoje iskušenje, i njeno je iskušenje.

To je tvoja majka, kojoj niko ne sliči, niti može njeno mjesto nadomijestiti! Majka se jednom stvara, ne ponavlja se. Koliko puta je noći prebdjela, da bi tebi bilo bolje, da bi se ti odmorio! Koliko je noći zbog tebe umorna bila! Koliko si puta ustao, a doručak je već bio spreman! Dok si se ti odmarao, ona je ranila, trudila se i umarala zbog tebe! Sjeti se samo, dok si u školu išao, ko se brinuo o tebi, ko te je budio, spremao, ko te je vodio u školu?

Subhanallah, cijeli svoj život je posvetila tebi! Pa zar ćeš biti nezahvalan i neposlušan prema svojoj majci?! Zar ćeš njeno dobročinstvo, njegu, pažnju i odgoj zaboraviti?

Allahu naš, smiluj se našim roditeljima, oprosti im grijehe i uvedi ih u Džennet bez obračuna!

Sanel Ramić, prof. orizarenews Foto: ilustracija