ŠTA SE DOGAĐA U SANDŽAKU: MUŠKARAC U NOVOM PAZARU PREMINUO OD POSLJEDICA KORONAVIRUSA, A IMAO NEGATIVAN PCR TEST!?

Prema podacima Zavoda za Javno zdravlje Novi Pazar, Regionalnog Covid Centra Novi Pazar i Opšte Bolnice Novi Pazar, jučer je u ovoj bolnici zabilježen jedan smrtni slučaj na infektivnom odjeljenju OB Novi Pazar.

Prema podacima koje je Krizni štab grada Novog Pazara saopštio, osoba koja je preminula bila je negativna na PCR testu, ali je pacijent na infektivno odjeljenje primljen zbog povišene temperature.

U Covid ambulanti bilo je 39 pregleda od čega je 18 bilo prvih, a 21 kontrolni pregled. Urađeno je 12 brzih seroloških testova od čega je jedan pacijent bio pozitivan na koronavirus, dok je PCR testova bilo 13. Krizni štab je saopštio da je u jučerašnjem danu bilo dva nova prijema pacijenata koji su smešteni na infektivnom odeljenju Opšte Bolnice Novi Pazar i da se jedan pacijent nalazi na „high flow“ aparatima, dok je jedan pacijent transportovan iz ove bolnice u veći klinički centar.

Iz Zavoda za Javno zdravlje Novi Pazar apeluju na građane da poštuju mjere, da drže distancu i da koriste dezinfikaciona sredstva kao i da izbjegavaju veća okupljanja.

hayat.ba