Sprema se hapšenje Šuhreta Fazlića i premijera USK

Autor
UskDanas
Ružnić u pismu navodi da ima operativna saznanja da se u okviru provođenja zaključka Vijeća ministara planira i njegovo i hapšenje njegovih saradnika te gradonačelnika Bihaća kako bi se time otvorio put migrantima s Lipe u Biru.
“Još jednom jasno i glasno potvrđujemo da je vlast Unsko-sanskog kantona dio ovog naroda i da predstavlja stav građana ovog dijela BiH te da nam opstanak na vlasti ne znači ništa ukoliko ne zastupamo interese naroda koji nam je povjerio da ga predstavljamo. Preko ovog kantona i leđa njegovih građana u protekle tri godine je prošlo više od 100.000 migranata. Dok su ovdašnja privreda i turizam, mir i sigurnost građana nestajali pred očima države i svih nas, narod Unsko-sanskog kantona je položio sve ispite iz humanosti i niko nema pravo da mu stavlja etikete o nedostatku empatije, ksenofobiji i ostalim negativnostima koje se kroz medije stavljaju na račun svih nas”, poručuje Ružnić u pismu.
Navodi da je temelj svake države pravda i koliko god kanton na čijem je čelu boli teret nepravde koji mu je nametnula država, oni koji obnašaju vlast na ovim prostorima “neće biti pomagači te nepravde i neće stati protiv interesa i sigurnosti svoga naroda”.
“Pozivamo sve ostale predstavnike u vlasti iz USK, posebno gospodu Hamdiju Abdića, Huseina Rošića i Šemsudina Dedića da se i oni decidno izjasne, a djelima pokažu da li su na strani Selme Cikotića ili onih među kojima žive i koji su ih birali da ih predstavljaju u državnoj vlasti. Bihać i Krajina nisu ‘šačica ljudi koja se protivi odlukama državne vlasti’, već jednoglasan stav ovdašnjeg naroda koji očito ne dopire dovoljno daleko kao što je slučaj s malim grupama pojedinaca koje se okupe oko drugih lokacija u BiH, pošalju poruku da ne žele migrante i ona biva odmah uslišana”, stoji u pismu.