Rogatica: Povratniku Elviru Bahti komšija Milan lopatom polupao auto

Povratnika u Rogaticu Elvira Bahtu večeras je napao njegov komšija.Kako je rekao, komšija mu je “psovao i iz čista mira polupao auto“.

– Krenuo sam na iftar, izašao sam iz kuće i čuo sam da mi psuje tursku i ustašku majku. Onda je nasrnuo na moje auto, udario je prvo šakom u bočno staklo, pa uzeo lopatu i njom mi porazbijao šoferšajbu. Ja sam odmah zovnuo policiju koja je došla i privela ga – ispričao je Bahto, dodajući da je napadač bio u alkoholiziranom stanju.

Navodi da sa ovim komšijom, otkako se vratio u Rogaticu prije četiri godine, ima problema.-Ja mu nikada ništa nisam nažao učinio, a on meni već četiri godine uzurpira put. Ja sam autoprevoznik inače, a on mi ne da da sa kamionom priđem kući, imam otežan prilaz. Pokušavao je čak da skupi peticiju da mi spriječe da kamionom dolazim svojoj kući, ali niko mu nije htio to potpisati. Ja sam išao u općinu podnosio zahtjeve, ali bezuspješno. Čak stalno prijeti da će me ubiti – ističe Bahto, dodajući da komšija sigurno ima probleme “na nacionalnoj osnovi, ali i vjerovatno zavisti jer Bahto ima posao“.

Iz Policijske stanice Rogatica su potvrdili da se “napad desio te da su napadača lišili slobode”.– Niko nije povrijeđen, samo je na vozilu napravljena materijalna šteta. U toku je rad na ovome slučaju – kazali su u Policijskoj stanici Rogatica.

Izvor: Faktor