Riješite nedostatak željeza u krvi

Gubitak željeza u krvi posljedica je povećane kiselosti (upalnog ili yin stanja) krvi. Popraviti takvo stanje je jednostavno i stoga vam nudim da primijenite sljedeće savjete provjerene efikasnosti:1. Ne pijte tekućine (vodu, sok i slično) uz jelo i dva sata nakon jela. Inače piće uz jelo i unutar dva sata nakon jela ispire slinu iz hrane koja je još u želucu. Želudac tada nastavlja izlučivati svoju kiselinu tražeći slinu sa kojom treba stvoriti potrebnu ravnotežu kako bi prva probava koju želudac obavlja bila potpuna. U takvoj situaciji povećava se kiselost krvi.
2. Pazite da u lokalu uvijek tražite vodu ili sok bez leda. Led koji se proizvodi u plastičnom ambijentu hladnjaka ima virusnu memoriju (osim ako hladnjak nije od čelika iznutra, a toga u ugostiteljstvu i domaćinstvu nema). Virusna memorija koju led preuzima iz plastične okoline visoko je upalnog karaktera i time uveliko povećava kiselost krvi.

3. Hranu dobro žvačite i to svaki zalogaj tako da u njoj bude stalno prisutna slina. Ukoliko se uz jelo konzumira vino, uzimajte ga u malim gutljajima, zadržavajući ga za trenutak u ustima tako da se i vino pomiješa sa slinom i potom ga tek progutajte.4. Izbjegavajte sve proizvode koji sadrže zaslađivače umjesto šećera. Izbjegavajte tropsko voće (tretirano je raznim za organizam otrovnim zaštitnim sredstvima). Izbjegavajte i povrće koje je raslo u plasteniku ako vam je to moguće provjeriti. Negativan učinak na krv jednak je onom vode iz hladnjaka.5. Izbjegavajte piti vodu iz plastičnih spremnika koji se obično nalaze na javnim mjestima i u poslovnim prostorima. Ta je voda, osim što se nalazi u nedovoljno inertnim spremnicima od plastike, izložena zrakama svijetlosti najčešće neonske ili štedne rasvjete koja je necjelovitog sunčevog spektra i kao necjelovita djeluje agresivno na ambijent, a vodu posebno.6. U trgovinama birajte hranu i pakovanja koja nisu izložena rasvjeti u prodajnom prostoru, već birajte onu koja nije u dosegu svijetla. Umjetna rasvjeta (znatno reduciranog sunčevog spektra) kao i ona štednih žarulja djeluje agresivno na okolinu, smanjujući cjelovitost tvari koje obasjava, unoseći u njih upalno svojstvo, iscrpljujući ljudski organizam.7. Izbjegavajte sojino ili rižino mlijeko. Ovi derivati u sebi sadrže (kao i druge necjelovite i rafinirane tvari u prehrani) pamćenje cjelovite prirodne sirovine iz koje su izdvojeni i nastoje se slijedom tog pamćenja vratiti u svoje izvorno cjelovito stanje. Stoga su agresivni u odnosu na organizam koji ih konzumira i slabe ga.8.Općenito smanjite unos necjelovite hrane koja spada u kategoriju ‘pet bijelih otrova’: bijelo brašno, ljuštenu rižu, sol, šećer, mlijeko i mliječni proizvodi.

Zašto su te mjere potrebne?

Nedostatak željeza u krvi posljedica je promjene molekularne strukture željeznih spojeva koje tijelo uzima hranom. Sama atomska struktura željeza (Fe) sadržana u krvi, labilna je u svojem elektronskom omotaču i kod pojave ekspanzije ili upale (naglašenog yin stanja) u tijelu, atom željeza gubi elektrone iz svog omotača, a time i svojstvo željeza prepoznatljivo u laboratorijskoj analizi krvi.Uzimanje farmaceutskih pripravaka koji su obogaćeni željeznim spojevima neće riješiti vaš problem jer za održanje željeza u krvi u tijelu ne postoje ambijentalni uvjeti ako se ne usvoje naprijed navedene mjere. Sudbina unesenog željeza u obliku pripravka ista je kao i sudbina onog unesenog hranom. Prestanete li ga uzimati, a niste promijenili navike, liječenju neće biti kraja.Nasuprot tome, ukoliko se pridržavate naprijed navedenih uputa, osposobiti ćete tijelo i njegov sustav izmjene tvari da samostalno obnovi i trajno zadrži iz hrane dobiven sadržaj željeza. Takva disciplina odabira prehrambenih proizvoda i njihovog čuvanja kao i povećanje udjela u prehrani cjelovitih (integralnih) sirovina poput organski uzgojenih žitarica, grahorica i povrća, ubrzo će pokazati povoljan rezultat laboratorijskog nalaza krvi.

Analiza

I na kraju, bilo bi svakako dobro analizirati i stanje vaših pluća i plućnih ovojnica. Krute plućne ovojnice i pluća koja nedovoljno koriste svoj kapacitet redovito su u stanju akutne ili kronične upale. Nedovoljna cirkulacija zraka u plućima, dovodi ponajprije do upale u njima sadržane zračne mase, a s vremenom i do upale plućne strukture. Potrebno je ustanoviti koji su oblici upamćenog stresa u stanicama pluća uzrokovali takvo stanje. Iz plućnog tkiva moguće je otkloniti one memorije koje su uzrokovale stanje slabosti. Pluća koja su onemogućena u ostvarenju punog daha, unose u krv memoriju upale – kiselosti – yin i na taj način uvelike utječu na gubitak željeza u krvi. Važno je napomenuti da je takvo stanje vrlo često uzrokuje stanje depresije. Nedovoljno kretanje i dugotrajan boravak u zatvorenom prostoru, pogotovo u zimskom periodu, pogoršavaju kvalitetu zraka u plućima, a time i kvalitetu krvi. Zdravi i veseli bili!

Boris Cyprýn zena.rtl.hr