RBIJA HAPSI GENERALE I VOJNIKE ARMIJE RBIH: U ISTO VRIJEME SU UTOČIŠTE RATNIM ZLOČINCIMA

Susjedna Srbija, koja tvrdi kako želi dobre odnose s BiH, hapsi generale i vojnike Armije RBiH. Dok ratni zločinci koji su činili najsvirepija zlodjela širom BIH šetaju slobodno po mnogim bh. gradovima,

Viši sud u Beogradu izrekao je 10-godišnju kaznu zatvora Huseinu Mujanoviću i to za navodni ratni zločin. Kažu u presudi kako je Mujanović kao upravnik vojničkog pritvora Armije BiH protuzakonito zatvarao, nečovječno postupao i narušavao tjelesni integritet srpskih civila u logoru u Hrasnici, tokom 1992.godine.

Mujanović se nalazi u pritvoru u Beogradu od 3. jula 2018. godine, kada je uhapšen prema potjernici Srbije na graničnom prijelazu Uvac između BiH i Srbije. Za Srbiju su generali, komandanti i vojnici Armije RBiH krivi jer su branili svoju domovinu, svoje pragove, svoj narod.

 Trebali su se prepustiti neprijatelju da pobije narod. Početkom 1992. u BiH je bilo blizu 100.000 vojnika JNA s više od 700 tenkova, 1.000 oklopnih transportera, teškim naoružanjem, 100 aviona i 500 helikoptera – pod komandom Generalštaba JNA u Beogradu.

Srbija je negativno odgovorila na tri zahtjeva naše zemlje da Mujanović, ako je izašta kriv, odgovara pred domaćim pravosuđem. Dok želi dijeliti pravdu žrtvama, u isto vrijeme Srbija je utočište ratnim zločincima.

Pogledajte video OVDJE. hayat.ba