PRVO IH SPRIJEČIO POŽAR, PA KORONA: OVAJ LJEKARSKI PAR OPET MORAO DA OTKAŽE VJENČANJE

Vjerenici iz Australije, čije je mjesto za vjenčanje izgorjelo u razornom šumskom požaru, ponovo su morali da pomjere planove za najsretniji dan zbog pandemije koronavirusa.

Ilustracija

Doktori Mark Alin i Greta Greningson iz Sidneja trebalo je da se vjenčaju ove nedjelje, ali nije im se to ostvarilo.

Naime, prvo što im se desilo je da je mjesto na kojem su trebali da se vjenčaju izgorjelo u razornom požaru. Iako su pronašli drugo mjesto, opet im se želja nije ostvarila. Nastala je kriza zbog korona virusa.

Sve pomalo djeluje kao šala. Druga briga koja nas muči jeste što imamo puno prijatelja koji se bave medicinom, što znači da će polovina od njih raditi ili biti u karantinu – rekla je Greningson, prenosi Telegraf.
Alin je na Facebooku podijelio fotografiji na dan kada je trebalo da bude njihovo vjenčanje.

Danas je trebalo da budemo okruženi našim prijateljima i porodicom, ali umjesto toga, Greta i ja radimo i možemo samo da razgovaramo sa tim ljudima putem interneta. Čudan je svijet u kojem sada živimo. Ostanite kod kuće tako da ne mislimo da to propuštamo ni zbog čega – napisao je on.
Datum vjenčanja sada su pomjerili za 25. septembar i nadaju se da ga više neće pokvariti nijedna prirodna katastrofa ili globalna pandemija.

hayat.ba