Prihvatite izazov, 52 sedmice do putovanja iz snova

Ako se odreknete sitnica, rezultat na kraju izazova je ušteda od 1.378 KM

Približava nam se sezona praznika, to su dani u kojima uživamo u druženju s prijateljima i porodicom, ali i dani kada donosimo nove odluke. Prema istraživanjima ljudi najčešće donose odluku o prestanku pušenja i mršanju, a jedna od najčešćih je i odluka o boljem kalkulisanju životnih troškova, odnosno odluka o štednji novca.
Štednja u banci najefikasnija je metoda, oročena sredstva sama će se uvećati, ali možete probati i jedan izuzetno zanimljiv vid uštede novca, zabavan je i testirat će vaš karakter, izazov 52 sedmice štednje.
Izazov je na početku prilično lagan, a kako sedmice prolaze, morat ćete da se odreknete nekih sitnica koje vam najvjerovatnije nisu potrebne da biste ispunili cilj.

Kod uštede je najteža svjesna odluka da novac ne trošite na zabave, prolazne stvari, a umjesto toga da ga uplatite na štedni račun.

Iako ovaj štedni izazov možda neće uspjeti svima, svi se možemo složiti oko jedne stvari, da je štednja novca dobra praksa. Početak je pola uspjeha, a pridržavanje plana štednje vodi do finansijskog uspjeha.

Rezultat je 1.378 KM koje možete potrošiti kako želite, ali i produžiti izazov. Oni koji misle da to mogu podnijeti sedmični iznos štednje mogu povećavati za 2 KM.  cazin.net