PREMINUO JE ŠABAN ŠAULIĆ ALI PRESELILA JE, NA AHIRET, I MALENA MERJEM… PROČITAJ, A NE ZAPLAČI

Posveceno djevojcici Merjem”…

Umro je Šaban Šaulić
Vijest je stigla do mene, upravo kad sam Merjem milovala po kosi. Tražila je da mi leži u krilu. Sićušna je, ne osjećam njenu težinu. Umire i ona! Dvanaest joj je godina. Kažu, kasno je za sve, karcinom je metastazirao. Jedna pacijentica surfa na internetu. Čudi se: umro je Šaban Šaulić. . Čita, naglas: timovi ljekara su se borili da ga izliječe. Ćutim i mislim: malom Merjem se ne bave timovi, za Merjem nema velikih klinika, za nju nema čak ni lijekova. Kriza, kažu u državi, zdravstvo u dugovima.

Umro je Šaban Šaulić!Merjem plače i uči Fatihu naglas. Kosa mi se diže na glavi. Pokušavam navući ampulu analgina. Ruke mi drhte, a radnica pored mene reče: „Znaš li da je umro Šaban? ” Nisam je ni pogledala. Odlazim do moje male pacijentice. Ubrizgavam lijek protiv bolova, a silno bih željela ubrzgati joj život. Glava mi je oborena i mogu sebi dopustiti suzu.

Umro je Šaban.Istoga dana umrla je i Merjem. Jedna vijest je podjeljena na svim portalima, na svim televizijama, za drugu niko ne zna. Umrla je onog trenutka kada joj je otac, u radnom odijelu građevinskog, radnika došao na odjel. Kupio je lijekove za nju. Kaže: „Jedva sam ih našao.”

svjetlo dunjajluka.com