Premijer USK Mustafa Ružnić na FACE TV-u: “Bojimo se samo dragog Allaha, svoje huje i naših žena” (VIDEO)

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona gostovao je u emisiji Centralni dnevnik FACE televizije na temu migrantska kriza u Krajini.

Premijer Ružnić je kazao da su građani Unsko-sanskog kantona, koji nose najveći teret migrantske krize u našoj zemlji, najpozvaniji da pričaju o ovoj temi.

Također, premijer Ružnić se osvrnuo na malverzacije IOM-a prilikom donatorskih sredstava i upravljanja novcem, požara ,prilikom kojeg je izgorio kamp Lipa, odnosu države prema Krajini, međunarodnom i domaćem pritisku, te mnogim drugim temama koje su vezane za migrantsku krizu u Krajini. Premijer Ružnić je kazao da su građani potcijenjeni i da im je učinjena velika nepravda.

Podsjećamo, na području Lipe se nalazi oko hiljadu migranata koji posljednjih dana spavaju pod otvorenim nebom. S druge strane se u Biri nalazi preko 200 kontejnera u vlasništvu IOM-a koji ne želi iste prebaciti na Biru. Ovih dana OS BiH formiraju šatorsko naselje koje bi trebalo biti privremeno rješenje dok se Lipa ne osposobi za zimske uvjete. Video pogledajte OVDJE. usn1.net