Preko 3000 stanovnika sela primilo islam

Visits: 13 Today: 3

Libijska dawetska organizacija World Islamic Call Society organizirala je proteklih dana u Togou, u selu Togolese, ceremoniju masovnog primanja islama. Zahvaljujuci dugotrajnom i upornom radu aktivista spomenute libijske organizacije, na ceremoniji je cak 3000 stanovnika tog sela primilo Islam. Takodjer, istom prilikom islam je primilo i 55 osoba iz Mozambika i Svazilanda.

Organizacija World Islamic Call Society organizirala je kratku poduku o islamu za sve nove muslimane u tom selu. Ovu organizaciju finansira i podrzava drzavni aparat Muamera al-Gadafija. Ova organizacija postizala je i ranije slicne uspjehe u svom africkom komsiluku. Jedna od zanimljivosti sirenja islama u Africi svako je cinjenica da je u vecini africkih zemalja jos uvijek na snazi plemenski sistem zivljenja.

Daije ili misionari prvo paznju usmjeravaju na plemenskog vodju. Ako uspiju privoliti vodju plemena da primi islam, i ostatak plemena ce najvjerovatnije isto uciniti, sto se najcecsce i dogadja. U doba Muhammeda, saws, ovo je bila jedna od najcescih metoda sirenja islama.

“Casopis “Saff” februar 2008 n-um

Podijeli sa drugima i zaradi sevap: