PREDZNAK SUDNJEG DANA: RIJEKE TIGRIS I EUFRAT POČELE DA PRESUŠUJU

Prema studiji naučnika sa Univerziteta Kalifornija i NASA-e, koju je nedavno objavio „Njujork tajms“, rijeke Tigris i Eufrat su počele da presušuju.

Istraživač sa Univerziteta Kalifornija, Jai Famiglietti, je rekao: „Oko 60% gubitka vode je nastalo zbog pumpanja voda iz podzemnih rezervoara.

Ustanovili smo tokom sedam godina istraživanja da su dijelovi Turske, Sirije, Iraka i Irana, oko rijeka Tigra i Eufrata, izgubili 144 kubnih kilometara svježe vode koja se nalazila u podzemnim rezervoarima. „

„Brzina gubitka vode je naročito intenzivirana nakon suše 2007. godine. U međuvremenu je potražnja za svježom vodom i dalje u porastu „, rekao je on.

Istraživači su takođe predvidjeli da će rijeke još više presušiti tokom sušne sezone sljedeće.

Ako su tvrdnje naučnika istinite, onda bi se predskazanje moglo obistiniti u bliskoj budućnosti.

 

„Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se rijeka Eufrat ne povuče i za sobom ostavi brdo zlata zbog kojeg će se ljudi boriti. Od svake stotine biće ubijeno devedeset i devet ljudi, a svaki će čovjek tada govoriti: ‘Da mi je da budem onaj koji će ostati živ.

U jednom hadisu je Resulullah, rekao da je presušivanje rijeke Eufrat jedan od predznaka Sudnjeg dana.

Od Ebu Se’ida el-Hudrija, se prenosi da je Poslanik, rekao: „Na pripadnike mog ummeta će se pred kraj dunjaluka spustiti velika nesreća. Njima će vladati zli vladari koji se do sada nisu pojavljivali i o kojima se nikad nije čulo. Zemlja će im postati tijesna i biće preplavljena nepravdom i nasiljem. Vjernik neće moći naći pribježište u koje bi se sklonio od nasilja. U tom vremenu će Allah poslati čovjeka iz moje porodice i zemlju ispuniti pravdom, kao što je prije toga bila ispunjena nasiljem i nepravdom. Biće zadovoljan i stanovnik nebesa i stanovnik Zemlje. Niknut će sve što bude posađeno u zemlju.”

Izvor: svetionikislama.org