Predivna priča iz Maglaja: Mladić otplatio sve dugove penzionera u gradskoj apoteci

Za sada nepoznati mladić otplatio je dugove koje su penzioneri u apoteci koja se nalazi kod Doma zdravlja u Maglaju napravili zbog nemogućnosti da plate svoje lijekove prije dolaska penzije. Duboko dirnut dobročinstvom kojem je posvjedočio, Aldin Kajmaković, nepoznatom mladiću je posvetio status na Facebooku.Kako je ispričao, zadesio se u apoteci kada je stari dedo, tražeći neki lijek, pitao apotekarku “može li do penzije”.U apoteci je bio i mladić koji je u nevjerici pitao prodavačicu da li je upravo čuo da je dedo pitao može li do penzije pa da tad plati lijek koji je koštao osam KM. Mladić je pitao uposlenicu u apoteci i da li ta terapija dedi može biti do penzije.

Nakon što je apotekarka kazala da dedi da uzme lijek na “veresiju”, momak se ponudio da plati taj lijek za dedu i ako ima još nekog duga od ranije. Uposlenica apoteke je potom dobročinitelju pojasnila kako ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na “poček” do penzije.Tada ju je momak zamolio da sabere sve dugove koji imaju penzioneri. Ubrzo je platio sve dugove koji su iznosili oko 400 KM. Apotekarka je ostala u suzama jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu desiti takve stvari te da još uvijek postoje čestiti ljudi spremni pomoći.Cijelu priču je Kajmaković potvrdio i u telefonskom razgovoru za Faktor.

– Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidih se zbog njegovog dobročinstva. Molim Allaha da mu podari najodabranije stepene Dženneta i nadoknadi mu na oba svijeta – napisao je Aldin Kajmaković.

saff.ba