PRAVA LJUBAV: Ono što Amina kaže o Amelu najbolje pokazuje koliko se zaista vole…

Jedno od najiščekivanijih i najromantičnijih vjenčanja prošle subote je upriličeno u Zenici, u hotelu „Dubrovnik“. Naš najbolji atletičar Amel Tuka i njegova izabranica, diplomirana pravnica, Amina Pivić, koja je nakon udaje uzela suprugovo prezime, izgovorili su sudbonosno „DA“. Baš kao što su mnogi Bosanci i Hercegovci pucali od sreće nakon što je Amel našoj zemlji donio medalju, tako su i njihovi roditelji, zajedno s blizu 200 zvanica, bili ponosni, gledajući svoju djecu kako otvaraju novu životnu stranicu

Prošle subote u poslijepodnevnim satima na vječnu ljubav su se zakleli bh. atletski as Amel Tuka i njegova zaručnica, diplomirana pravnica Amina Pivić. Svadbenom slavlju u zeničkom hotelu „Dubrovnik“ prisustvovalo je blizu 200 zvanica, koji su uživali u svakom dijelu jednog od najiščekivanijih vjenčanja. Uz pjesmu Eda Sheerana „Perfect“, Aminu je do matičara, gdje ju je čekao Amel, ispratio otac Ramiz, a nakon što su razmijenili bračne zavjete, uz pjesmu Željka Vasića mladenci su otplesali i tradicionalni prvi ples.

– Kliknuli smo na riječi te pjesme. Ona nas je u potpunosti opisala, jer smo tvrdoglavi i „luckasti“, ali na kraju želimo da uvijek budemo jedno uz drugo, da naša ljubav traje zauvijek. Za muzički dio svadbenog slavlja bio je zadužen Mirza Selimović, ali, osim njega, zahvalili bismo se i Ahmedu Orahovčiću i Denialu Ahmetoviću, koji su uljepšali muzički dio svadbenog slavlja – govori Amina za magazin „Azra“.

Prije općinskog par se šerijatski vjenčao u Sejmenskoj džamiji u Zenici. Emocije su bile tolike da su mladenci prilikom sklapanja braka pred hafizom Safetom ef. Husejnovićem, zaplakali. Suze su bile od sreće i mladi par ne krije da je upravo šerijatsko vjenčanje za njih i najemotivniji čin stupanja u bračnu zajednicu.

– Naše vjenčanje pamtit ću upravo po šerijatskom vjenčanju. Bio je to poseban osjećaj. S mnogo emocija ceremoniju su ispratili svi u džamiji. Mnogo pažnje smo posvetili ovom činu, koji će nam, zasigurno, do kraja života ostati u sjećanju. Od Amela sam tražila kao mehr suru Mulk ili Tebareke, jer smo odgajani tako da znamo da materijalne stvari prođu i da nisu mjerilo vrijednosti. Željela sam da mehr ima duhovnu dimenziju – govori Amina.

bhdijaspora.net

Magazin Azra