Povećana potrošnja, sirovine poskupjele: Kompanija KLAS pojašnjava da li će skočiti cijene hljeba?

U asortimanu Velepekare ima nekoliko vrsta hljeba koji su zapakovani u higijenskoj ambalaži, kroz automatizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana

Klas svaki dan proizvodi brašno maksimalnim kapacitetom od cca 400.000 kg dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja. Svaki dan pakujemo i isporučujemo tjesteninu, hljeb i peciva te ostale proizvode iz svog širokog proizvodnog asortimana. Imamo dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Paralelno tražimo nove načine transporta za već kupljenu pšenicu – navodi se u saopštenju kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Iako smo suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, mi kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, nećemo povećavati cijene naših proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica. Naši maloprodajni objekti Bazar i Klas marketi neće, niti su povećavali cijene. Ostali maloprodajni lanci sami određuju cijene prehrambenih proizvoda na policama.

Klasova Velepekara je dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i nećemo prestajati s radom.

klas-velepekara

U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakovani u higijenskoj ambalaži, kroz automatizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana. Ovi hljebovi su poznati kao Skockani Klasovi hljebovi – tu nudimo Bosanski, Zlatni, Sarajevski rezani, Skandinavac i Londonac, i odlična su alternativa kreiranju zaliha brašna jer se mogu konzumirati svježi i do 30 dana. Pored ovih hljebova, Visokoproteinski i hljeb za dijabetičare (upakovani na isti način) imaju trajnost od 7 dana.

Klas je uvijek bio na raspolaganju svojim sugrađanima i širokoj društvenoj zajednici u BiH, pa je tako i ovaj put – poručuju iz ove kompanije.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)