Potresan prizor iz Novog Pazara: Najavljene kazne zbog djevojčice koja je primala infuziju ispred bolnice

Društvenim mrežama kruži fotografija djevojčice iz Novog Pazara kako prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja.

Na fotografiji se vide medicinska sestra i još jedna ženska osoba, za koju se veruje da je majka deteta.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije.

“Ispitaću ko je od lekara i sestara to uradio. Naredio sam unutrašnju zdravstvenu kontrolu i ko god bude učestvovao u tome i napravio prekršaj biće drastično kažnjen”, rekao je Đerlek na press konferenciji.

Radnik prodavao sanduke

Mirsad Đerlek je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je lično prijavio policiji radnika Opšte bolnice u Novom Pazaru uključenog u prodaju llimenih sanduka građanima.

”Radnik naše bolnice angažovao je privatnu firmu za prodaju sanduka, mi smo ti saznali i slučaj smo prijavili policiji”, rekao je Đerlek.

“Ja sam lično sinoć prijavio policiji radnika opšte bolnice Novi Pazar koji je bez mog znanja angažavao firmu koja je prodavala limene sanduke u opštoj bolnici”, pojasnio je Đerlek situaciju ističući kako niko neće biti štićen u slučaju da bude dokazano da je radio nelegalne radnje. Naročito, podcrtao je, ako postoji fotografija pojašnjavajući da neće tvrditi da je riječ o fotomontažama.

Đerlek je još i dodao da je 80 zdravstvenih radnika na bolovanju, od ukupno 632 zdravstvena radnika koliko je zaposleno u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Ponovio je kako biti preispitana dokumentacija ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju.

“Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, kazao je ranije Đerlek.

(Saff/Al Jazeera)