POSVOJILI SEDMERO DJECE ČIJI SU RODITELJI POGINULI U AUTOMOBILSKOJ NESREĆI

Pam i Gary Willis, bračni par iz Menifeea u Kaliforniji, odlučio se na hrabar i velikodušan potez. Vidjevši na Facebooku priču o sedmero braće i sestara koji su izgubili roditelje u saobraćajnoj nesreći, odlučili su ih posvojiti iako su već imali vlastitih petero djece, kao i šestero unučadi.

Djeca su izgubila roditelje u maju 2018. godine kada se porodični automobil preokrenuo na autocesti te je svima bilo jasno da će djeca, ako ih netko sve zajedno ne primi u svoj dom, biti razdvojena.

No zahvaljujući 49-godišnjoj advokatici Pam i veteranu američke mornarice Garyju četvero braće i tri sestre uspjeli su ostati zajedno i dobili su dom pun ljubavi koji ih je učinio “neizmjerno sretnima”

U razgovoru za Metro Pam je rekla: “Kad sam vidjela vijest o djeci, toliko me rastužila. Gledala sam ih i vidjela da im treba dom u kojem će biti zauvijek. Svake sedmice sam zvala službu za posvajanje kako bih im pokazala koliko želim pomoći toj djeci.”

Kako kažu, nisu morali dva puta razmisliti prije nego su prvi put nazvali agenciju za posvajanje. U samo nekoliko sedmica par je dobio dozvolu da posjeti i upozna djecu – Adelina, Ruby, Aleecia, Anthonyja, Aubriellju, Lea i Xandera – koji su u to vrijeme već godinu dana živjeli u domu za nezbrinutu djecu, prenosi Index.hr.

Od trenutka kad smo ih upoznali, to je bila ljubav na prvi pogled. Pogledala sam Garyja i oboje smo mogli vidjeti da su stvarno sjajna djeca i znali smo da radimo pravu stvar – ispričala je Pam.
Svih sedmero djece je sudjelovalo u spomenutoj automobilskoj nesreći te su svi imali teške povrede, ali su se u međuvremenu potpuno oporavili, piše The Sun.

Mrzila sam pomisao da imam veliku kuću sa šest kreveta koja je prazna jer su moja djeca odrasla i odselila se – rekla je Pam: “Nisam željela imati sve ove sobe i nikoga da živi u njima.”
Sad je prošlo 15 mjeseci otkako su postali porodica, a Pam je rekla da je “veličanstvena sedmorka” sada sretnija nego ikad prije. Osim toga, biološka djeca Pam i Garyja su prihvatila djecu, a osim toga redovno i pomažu u brizi o njima.

hayat.ba