Posljednja objava profesora Brkića pokazuje koliko je veliki čovjek bio

Bosna i Hercegovina još tuguje nakon jučeršanje saobraćajna nesreća koja se dogodila na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva, u kojoj su poginule tri osobe – roditelji i jedno dijete.Podsjećamo, u nesreći su poginuli Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka F. B. dok je sin B. B. prevezen u bolnicu.Poginuli Almir Brkić bio je profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu, dok je sin B. B. učenik Osnovne škole “Zahid Baručija” u Vogošći. Išao je u treći razred, a na početku nove školske godine na nastavu bi u prvi razred krenula kćerka F. B..

Uzrok teške saobraćajne nesreće još nije poznat. Istraga je u toku. Nezvanično postoje informacijeda je vozač Ford, koji je učestvovalo u nesreći, kretao lijevom trakom i zaobilazio nekoliko vozila u desnoj traci.Pri pokušaju da se vrati u desnu traku izgubio je kontrolu nad automobilom nakon čega je udario u zid koji se nalazi na samom ulazu u tunel.

Almir Brkić je bio veliki čovjek i kolega. Njegova posljednja objava na Facebooku, koja datira od 25. maja, najbolje pokazuje koliko je Almir veliki čovjek bio.On je, naime, na svojoj stranici na ovoj društvenom mreži pozvao sve prijatelje i građane Bosne i Hercegovine da se uključe u akciju pomoći devetogodišnjem Emanu, učenik OŠ “Mirsad Prnjavorac” iz Vogošće…Njegovu objeavu prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji, komšije i poznanici…

Ovo je devetogodišnji Eman, učenik OŠ Mirsad Prnjavorac iz Vogošće…Suočen sa dijagnozom raka (ewing sarcom), koji je rijedak, no nažalost ovaj ga dječak nije mogao izbjeći 🙁 trenutno je na onkološkom odjelu, prima svoj prvi ciklus kemoterapija. Ovo je njegova najvažnija utakmica u životu, jer je Eman do jučer bio jedan od najperspektivnijih mladih igrača.Eman ima snove i hiljadu razloga da ga pobjedi ( rak)i nadamo se da će uz Allahovu pomoć i uspjeti.Njegovi roditelji su morali ostaviti svoje poslove kako bi bili sa njima, Emana ima i dvije sestre blizankinje o kojima brine nana, zato mu je i potrebna Vaša pomoć.Ovaj dječak voli svoj život, zato molim Njega da mu bude na pomoći, a svi vi koji želite da budete ruke podrške, budite uz njega i njegove najdraže…

Ps. Uplate mozete izvrsiti na Emanov račun, koji se nalazi u prilogu”, napisao je Almir Brkić na svom Facebook profilu, čiji je post podijelila 391 osoba.

Općinski načelnik Edin Smajić je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima porodice Brkić.Brkić je bio predsjednik Vijeća roditelja OŠ “Zahid Bručija” Vogošća. Na dan kada je tragično izgubio život, u toj školi je trebao biti organiziran Bazar. Bio je inicijator organiziranja istog. Prikupljeni prihod usmjerio bi se u humanitarne svrhe, a dijelom novca bi se nagradili najtalentovaniji učenici škole jednom ekskurzijom. Bazar je otkazan kada je stigla vijest da je Brkić poginuo.

(Bportal.ba/Hayat)