Pomozimo sa 2 KM Muameri Rapić, koja se bori sa rakom limfnih čvorova od svoje 14. godine

Visits: 25 Today: 2

Muameri Rapić koja se bori sa rakom limfnih čvorova od svoje 14. godine, potrebna je naša pomoć, pa vas molimo za podjelu informacija. Za Muameru smo odvojili broj 17007 – broj je jedinstven za sve operatere unutar BiH, a pozivom donirate 2KM.

Dvadesetpetogodišnja Muamera Rapić od svoje 14 godine bori se sa rakom limfnih čvorova. Nakon mnogobrojnih kemoterapija od 2010. godine kada joj je i dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin Lymphoma do danas, Muamera vodi borbu sa ovom opakom bolešću.

Muameri je 2016. godine urađena i transplantacija koštane srži u Turskoj, a dobrovoljni donor bio je njen brat Kenan, i tada je sve prošlo uspješno. Nažalost, u junu 2020. godine bolest se ponovo vratila, a Muamera je posljednjih dana u sve težem zdravstvenom stanju.

Po riječima doktora nada za njeno izliječenje postoji, a to je novi lijek Brentuximab vedotin, a za četiri ciklusa terapija potrebno je ogromnih 57.600 EUR. To su sredstva koja Muamerina porodica ne može skupiti. Ni Muamerini roditelji nisu dobrog zdravstvenog stanja, otac je nezaposlen, na birou, a prije 3 mjeseca izvršena mu je operacija na glavi uslijed puknuća aneurizme, a majka ima problema sa hipertenzijom i srcem. Mjesto u kojem žive nalazi se oko 40 km od Olova, na veoma nepristupačnom terenu.

Pozivom na broj 17007 sa bilo kojeg telefonskog operatera u BiH možete donirati 2 KM, a pomoći možete i online donacijama na našoj web platformi kao i uplatama na naše standardne račune.

Religis