Pomozimo Faruku da diše: Dječak iz Cazina u borbi s cističnom fibrozom treba Vest prsluk

Poznavajući veliko srce koje imaju Krajišnici, ali i Bosanci i Hercegovci, ovog utorka upućujemo hitan apel za pomoć osmogodišnjem dječaku iz Cazina, Faruku Delaliću.

Faruk je dječak s cističnom fibrozom, kojeg je situacija s Covid-19 dovela u gore zdravstveno stanje.

Već mjesecima ima jako teška jutra i slabo spava. Muči ga kašalj i po dva sata bez prestanka te ne može da izbaci šlajm, koji mu se sve više skuplja na plućima i ne da mu da diše. Prima redovno od 4 do 7 inhalacija.Tekst se nastavlja poslije oglasa

Kako porodica kaže, nalaze trenutno ne mogu odraditi zbog pandemije korona virusa i nerazumijevanja medicinskog osoblja koje Farukovo stanje ne smatra alamantnim.

Ovom dječaku je potreban Vest prsluk (drenažni prsluk koji olakšava iskašljavanje, pomaže da se lakše diše i smanjuje rizik od infekcija) da mu poboljša kvalitetu života. Osim Vest prsluka potrebne su mu inhalacije, vitamini i nutri drink za djecu. Možete samo zamisliti koliko sve to košta. Zato ovaj dječak iz Cazina treba vašu pomoć.

Ako ste u mogućnosti i želite pomoći, u prilogu su računi na koje možete uplatiti novčana sredstva. I ne zaboravite, Faruku je svaka minuta bitna, svake minute bori se za dah. Pomozimo!

mojcazin.ba