POGLEDAJTE KOME JE EDIN DŽEKO SVE POMOGAO, NAZOVITE IH I PITAJTE!

Jasmin Ligata, urednik Sportskog programa Hayat TV-a, osvrnuo se na komentare koji se mogu vidjeti na društvenim mrežama, a u kojima pojedinci koriste svaku priluku da omalovažavaju sve ono što je Edin Džeko do sada uradio.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti…

Da vas pitam?
Šta je zajedničko Ernesi Kunalić, bolnici u Italiji, Mimi Šahinpašiću, Muhamedu Taliću, Maku Hasiću, Hakiji Sinanoviću iz Srebrenice, Dženiti Klico, Aneru Zeliću, Dječijem domu Bjelave, Alenu Masli, Amini Avdić, Narodnoj kuhinji, Zavodu Mjedenica, Amiru Gljivi i još mnogima u Bosni i Hercegovini?!

Evo, ja ću vam reći!

Instagram
Zajedničko im je Edin Džeko, kapiten, ambasador Unicefa, suprug, otac, sin. Zapravo, prije svega čovjek, pa tek sve ovo što sam nabrojao!

Znam da se ne bih trebao nervirati, kada pročitam nebulozne komentare poput: “Što nije donirao bolnici, što nije uradio ovo, što nije uradio ono”, i to od ljudi, koji nikad nikome nisu poklonili ni jednu, jedinu marku!

Znam, ne bih trebao, ali nerviram se, jer smo zaboravan narod, jer smo često i nezahvalni, jer živimo od danas do sutra, ne razmišljajući šta je bilo jučer i da li će uopšte biti sutra.

Ne pišem namjerno o stotine i stotine dresova, koje je Edin poklonio za humanitarne akcije za pomoć djeci, od kojih je sakupljeno na stotine i stotine hiljada maraka za pomoć za operacije, za bolesne, za majke i očeve.

Namjerno to ne spominjem, već samo spominjem ljude i Ustanove, kojima je pomogao iz svog džepa.

I ovo su samo spomenuti oni za koje vi znate, a gdje je još ljudi, za koje ne znate, za koje nikada niste čuli, a kamoli pomislili da im pomognete, a Edin je, sa svojom Amrom, pomogao.

Smeta vam kada neki portal objavi vijest o njima, smeta vam kada Amra trudna trenira, smeta vam kada kuha, smeta vam što žive u više od 40 kvadrata, smeta vam što su ponos Bosne i Hercegovine i što se o njemu snimaju filmovi u Italiji, u Njemačkoj.

Ok, imate pravo da vam smeta, razumijem vas, ali imate izbor!

Ne otvarate taj tekst, samo preletite i otvorite ono što vas interesuje.

Ali ne, vi otvorite i saspete lavinu dezinformacija i toliku količinu mržnje, da je to apsolutno nevjerovatno.

Neća nas korona učiniti drugačijim ljudima, niti boljim, nažalost.

I još nešto da dodam. Od svih nabrojanih, Edin je nekolicini direktno spasio život. Pitajte ih to, eto imate imena!

Nekima je olakšao, a nekima je na trenutak donio osmijeh, dok su se borili protiv opakih bolesti.

Amira Gljivu ili Ernesu Kunalić, nažalost, ne možete pitati, jer su izgubili bitke, ali možete Anera Zelića, Mimu Šahinpašića, ili Alena Maslu ili možda Tetku Zilhu ili Zavod Mjedenicu.

Zato, prije nego što sljedeći put se zapitate kome je pomogao, a pomogao je mnogima i novcem i srcem i dušom, pitajte.

Nije sramota!

Veća je sramota ne znati!

hayat.ba