PISMO OCA JEDNOGODIŠNJEM SINU RASPLAKALO SVIJET: NAJVRIJEDNIJE LEKCIJE ŽIVOTA!

Nadam se da sam koliko toliko dobar otac, da sam te naučio da budeš dobar i pošten. Da nisi naivan i da se svojim rukama boriš i dokazuješ.

Želim ti reći da je svijet okrutan, da su ljudi nekad gori od životinja. Pazi se gdje god da kreneš. Kad se smiješ, smij se na sav glas, kad ti je teško zovi me – zajedno ćemo prebroditi sve.

Ali pazi, ako misliš da će ti tata pomoći oko svega, varaš se, moraš nešto i sam da učiniš. Možda zvučim okrutno, ali do sada sam ti dosadio pričama kako je uspjeh slađi kada ga postigneš sam.

Ni u kom slučaju nemoj da se oslanjaš na slatke riječi prijatelja, rodbine, kolega, jer nekad te riječi samo tako zvuče, a iza njih se krije nešto drugo. Čuvaj sestru, i budi joj muška ruka kad tate nema u blizini.

Ilustracija
Slušaj majku, ona ti je život dala. Budi spreman na sve. Nikad neću zaboraviti sreću na licu tvoje sestre kad sam joj rekao da si stigao. Nemoj nikad dozvoliti da zbog tebe bude nesretna.

Ti si joj najljepši dio života. I to što joj rasturaš sobu, vjerovatno sam te već kaznio, pa nemoj više živ bio. Htio bih ti reći još samo da te volim, ta riječ od pet slova ima takvu moć da će srušiti sve ispred sebe.

Naročito kad dolazi od roditelja. Kako me samo znaš nasmijati, naljutiti, tako me znaš smiriti. Mogao bih ti do sutra pisati, ali vjerovatno sam ti do sada više puta isprao mozak.

Čuvaj se, budi pametan, budi bolji od mene, budi jači, budi sve što želiš da budeš. Moja leđa i rame uvijek imaš.

Budi moj prijatelj, budi mi zdrav i prav. Voli te otac, prenosi Lolamagazin.