Ovu ružnu riječ nikada nemojte izgovarati u svađi: Postoje 3 ključna razloga

Svađe i neslaganja dio su svakog braka. Koliko god voljeli jedno drugo, u nekom trenutku idete na živce i u afektu svađe možete izgovoriti riječi koje zapravo ne mislite.

Jednu ružnu riječ obvezno bi trebalo izbjegavati.

Radi se o riječi razvod (ili prekid), a evo i 3 razloga zbog kojih je nikada ne treba izgovoriti:

1. Manipulativna je

U nekim situacijama izgovaranjem riječi razvod u žaru svađe želite navesti partnera da zašuti. Nadate se da će ova nezgodna riječ prekinuti svađu i da će biti po vašem (i da ćete izbjeći buduće svađe). No tu se radi o čistoj manipulaciji s vaše strane s kojom u tom trenutku možete postići šta želite, ali problem i dalje postoji i ponovno će u nekom momentu ”isplivati”.

2. Budi osećaj stresa i tjeskobe

Kada partneru ”zaprijetite” razvodom, to zvuči kao da mu dajete ultimatum, a ruku na srce, niko ne voli ultimatume. Nesigurnost i nestabilnost braka na kraju mogu izazvati konstantan osećaj stresa i tjeskobe.

3. Partner može zaista da počne da razmišlja o razvodu

Bez obzira na to koliko dugo ste u braku, riječ razvod ne bi smjela da bude dio vašeg vokabulara osim ako zaista ne namjeravate to da uradite. Prijetnja razvodom nikada nije dobar način za rješavanje bračnih problema.

Zapamtite da brak koji se temelji na praznim prijetnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti sretan i zdrav. bhdijaspora.net