OVO VAM NISU REKLI ZA MED RAZMUĆEN U VODI

Donosimo vam samo nekoliko zdravstvenih koristi ovog čudesnog napitka

Vjerovatno ste već čuli da je čaša vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utiče na vaše zdravlje. Ali da li ste znali da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje? Donosimo vam samo nekoliko zdravstvenih koristi ovog čudesnog napitka.

  1. Med razmućen u čaši tople vode vam pomaže da smanjite višak kilograma.
  2. Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima.
  3. Med razmućen u čaši tople vode poboljšava varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.
  4. Ojačava imunitet. Med ima nevjerovatnu sposobnost neutralisanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima, minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidans, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala
  5. Med razmućen u čaši tople vode pomaže kod alergija. Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slučaju voda čak nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne škodi piše Haber.
  6. Razmućen med podiže energiju. Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili – promiješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.
  7. Razmućen med umiruje upalu grla i ublažava kašalj. Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mayo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.
  8. Detoksikacija. Med i voda će pomoći vašem organizmu da se riješi otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi doate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.
  9. Razmućen med smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.svjetlo-dunjaluka.com