Ovako je govorio mitropolit Amfilohije kojeg je ubila korona: Muslimani su ljudi sa lažnom vjerom, strašno je pobiti ljude ali…

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije Radović preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore u 8:20 sati, objavila je MCP.

Od 6. oktobra bio je u KCCG na liječenju zbog koronavirusa.

– O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom mitropolita javnost će biti uskoro obaviještena- saopšteno je iz MCP.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) rođen je 7. januara 1938. u Barama Radovića u Donjoj Morači. Svjetovno ime mu je bilo Risto.

Osnovnu školu završio je u Manastiru Morača, a Bogosloviju Sv. Save u Rakovici, u Beogradu. Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu 1962. godine. Uporedo sa Bogoslovskim fakultetom, studirao je klasičnu filologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Amfilohije je zajedno sa ostalim liderima Srpske pravoslavne crkve aktivno učestvovao u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. On je bio inspiracija za mnoge zločince. Negirao je genocid i sakrivao srpske ratne zločince.

Nekim izjavama je šokirao, poput ove:

Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju siju oko sebe ti lažni ljudi, s lažnom vjerom (MUSLIMANI).

svjetlo-dunjaluka.com