OVA OPĆINA NOVAC ZA NOVOGODIŠNJE UKRASE DONIRA U HUMANITARNE SVRHE

Općina Bosanska Krupa ove će godine novac u budžetu planiran za kupovinu novogodišnjeg ukrasa usmjeriti u humanitarne svrhe, za pomoć u liječenju svojih teško oboljelih građana Amira Badnjevića i Saliha Šarića.

Obojica imaju ozbiljne i kompleksne zdravstvene probleme zbog čega liječenje moraju nastaviti van granica naše zemlje a to iziskuje velika finansijska sredstva. Zbog toga su pokrenute humanitarne akcije prikupljanja kojima se ovoga puta, odlukom načelnika Armina Halitovića, priključuje i Općina Bosanska Krupa.

Na Amirov i Salihov račun uplatit će po 5.000 KM.

Mislim da će puno ljepši ukras našeg grada biti radost i osmijeh Amira i Saliha i njihovih porodica, prijatelja, kada dobiju bitku za život. Nadam se da će se to desiti uskoro, uz pomoć mnogo dobrih ljudi, prvenstveno naših Krupljana iz svih dijelova svijeta – kaže načelnik Halitović.
Tridesetrogodišnjem Amiru Badnjeviću, inače studentu medicine, dijagnosticiran je karcinom, a četrdesetpetogodišnjem Salihu Šariću aneurizma i disekcija aorte. Godinama se bore sa opakim bolestima. Da bi preživjeli moraju u inozemstvo na liječenje, a za to neophodna sredstva još nisu prikupljena pa svi oni koji žele novac i dalje mogu donirati uplatom na račune koji su dostupni u javnosti, piše Klix.