OTJERATI ŽENU IZ KUĆE, ZBOG MAJČINOG ILI OČEVOG HATORA, NE ZNAČI BITI POSLUŠAN RODITELJIMA!

NISAM DO SADA I SVIM SILAMA SAM SE TRUDILA DA IZBJEGNEM PRIČU O OVOJ “TABU” TEMI, ALI PUKAO MI JE FILM!

Dragi roditelji… Majko, oče… I sama sam roditelj majka sam, znam i osjećam, i razumijem šta se mora šta ne mora, dokle se može dokle ne može… Svjesno i pri zdravoj pameti pišem ovaj tekst, tužna i razočarana u mnoge stvari koje gledam svojim očima, ali ne mogu ništa da uradim i pomognem drugima koji imaju ovakve probleme, ali mogu napisati, mozda neko shvati…
Majko jesi rodila, jesi majka ali nisi BOG! Allah je taj koji je stvorio i tebe i sina tvog, i sve što postoji. Ja volim Boga više nego majku svoju i oca zajedno. Više nego svoje dijete! Bog je najmilostiviji. On je Stvoritelj, On je Svemoguć, On je Jedan!
Ne smiješ majko petljati se u Božiju odredbu! Ne smiješ! Ne smiješ oče!
Ako je tvoj sin sretan i nasmijan pored žene koju voli, ŠTA TI ONDA HOĆEŠ?!
Zar nisi sretna kad je i tvoj sin sretan?! Zar njegova sreća nije i tvoja sreća?! Zar te ne čini zadovoljnom osmijeh na njegovom licu?!
Koga je oženio?! Šta te briga koga god ON JE SRETAN! Nije je oženio TEBI nego SEBI! Ne spavaš ti s njom, nego on! Ne živiš ti s njom nego on! Reci: Elhamdulillah sine, ako si ti sretan i ja sam, nek ste mi živi i zdravi, čuvajte se, poštujete se, pomažite se…
A dok se vi pazite, onda znam da ćete i mene paziti, pa ako i to nećeš sine, ima Allah.
Ovakvim razmišljanjem MAJKO činiš da te oni još više poštuju, vole i hajr ti čine!
Jezik kosti nema, ali zna da boli. U jeziku je i zlo i dobro!
Ne sviđa ti se snaha?! Sjeti se kad si ti snaha bila! Sjećaš se zar ne?! Je li lijepo bilo biti rob svima u kući? Nije! Zašto onda želiš da neko tebi bude rob, kad smo svi samo Božiji robovi?!
Stav Islama je: Majka na prvom mjestu, pa onda otac pa žena… Ali stav islama je i ovo: Svako se mora na svoje mjesto postaviti!Svakom se mora do znanja dati dokle može! Mudro i na fin način imajući u svakom trenu svijest da su to vaši roditelji!
Nema Dženneta bez poslušnosti roditeljima, ali zna se šta ta poslušnost znači! OTJERATI ŽENU IZ KUĆE, ZBOG MAJČINOG ILI OČEVOG HATORA, DEFINITIVNO NE ZNAČI BITI POSLUŠAN RODITELJIMA!

R.R. Muhabet sa Razom