Otišla na svadbu kod prijateljice, pa sutradan doživjela veliku neugodnost

Otišla na svadbu kod prijateljice, pa sutradan doživjela veliku neugodnost

Seyi Akiwowo na Twitteru je podijelila neprijatno iskustvo koje je doživjela nakon vjenčanja svoje prijateljice koja se udavala u Rumuniji.

Par je inače iz SAD-a, no vjenčanje su odlučili da naprave u rumunskom Cluju, a gostima su savjetovali da ih darivaju u novcu jer će im biti teško prevesti sve poklone kući.

Seyi je na vjenčanje svoje (sada već bivše) prijateljice pozvana u ljeto 2015. godine, a sa sobom je mogla povesti jednu osobu. Odlučila je da povede drugu prijateljicu pa su njih dvije same platile avionske karte do Rumunije i smještaj u hotelu.

Kako ih je to poprilično puno koštalo nije im ostalo previše novaca za poklon, pa su tokom svadbe dale ukupno 25 eura, Seyi 20, a njena prijateljica 5 eura s tim da su računale da će, kada se vrate kući, mladencima poslati još novca.

Vjenčanje je trajalo dva dana, a dan nakon što su sletjele kući, Seyi je dobila poruku od mlade. Mislila je da je zanima jesu li sretno stigle kući, ali se prevarila.

– Pozdrav Seyi, kako si? Jesi li uživala na našem vjenčanju i vremenu provedenom u Cluju? Je li uživala i tvoja prijateljica? Čini se da ste se jako zabavile, no niste doprinjele pokrivanju naših troškova vjenčanja. Dobili smo 20 eura od tebe i 5 eura od tvoje prijateljice što je premalo za pokrivanje troškova za jelovnik i piće za nedjelju, a da ne govorim o subotnjoj zabavi u vrtu i paketima dobrodošlice za goste. Prosječni doprinos po osobi bio je 100 eura, a dovoljno bi bilo za pokrivanje troškova i 75 eura po osobi. Nadam se da ste svjesne položaja u kojem bi se našli da su svi gosti dali samo 5 i 20 eura. Ako vam to nije bilo jasno od početka, moje izvinjenje zbog toga – napisala je u poruci mlada te prijateljici detaljno objasnila kako da joj uplati ostatak novca.

cazin.net