Oglasila se i majka mrtvorođene bebe: Ne znate kako je kada od svega ostanu samo čarapice…

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 01.10.2020.godine podiglo je optužnicu protiv J.H. zbog krivičnog djela Nesavjesno liječenje iz člana 229. stav 3. u vezi stavom 1. KZ F BiH.

Nakon što je u medijima objavljeno da je potvrđena optužnica protiv dr. J.H., a zbog nesavjesnog liječenja, brojne su reakcije javnosti. Posebno su razočaravajući i komentari da je ova vijest lažna, kao i to da je optužnica tempirana u predizbornom mjesecu.

Tragom tih komentara, javila se i majka l koja je rodila mrtvorođeno dijete, piše portal 072info.

– Sram vas i stid bilo. JA sam majka tog djeteta. O kakvoj politici pričate. Vama je politika život jednog djeteta? Majke? Ogorčena sam. Smatrala sam, da barem žene će biti te koje će dići sve na noge kad su ovakvi slučajevi u pitanju. Ali ne, hajmo mi pričati o izborima, a to što je neko izgubio dijete, manje je važno. Još jednom, ogorčena sam. Jer ne znate vi kako je kada vam od svega ostanu samo čarapice kao uspomena na sve što ste trebali imati, a više nemate – napisala je Edina Bajramović, bolom shrvana majka.

Osim nje, oglasila se i Sabira Prpić.

-Ova beba koja se spominje u optužnici je moj unuk, ova majka je moja snaha i čovjek čiji su jauci odjekivali bolnicom tu noć 19.04.2019. godine je moj sin… Nije predizborna kampanja. Čekamo ovo godinu dana i pet mjeseci.

Jedino što vam mogu poručiti – borite se protiv nestručnih uposlenika bolnice da vam se ne bi desilo ovo kao meni, mojoj djeci. Da ne biste živjeli u bolu kao mi cijeli život…

Voli te nana ljubavi moja, iako se nismo vidjeli, i ići ćemo do kraja jer tako smo ti obećali na onom mezarcicu… – napisala je Prpić.

Podsjetimo, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 01.10.2020.godine podiglo je optužnicu protiv J.H. zbog krivičnog djela Nesavjesno liječenje iz člana 229. stav 3. u vezi stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 02.10.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

www.bh-index.info