NJIHOVA LJUBAV SE RODILA NA MEVLUDU: PRIČA O MAHIRI I ESEDU ĆE I VAS RASPLAKATI

Visits: 655 Today: 2

Ljubav nas često inspiriše i potiče da zbog nje ustrajno savladamo i one prepreke koje su naizgled nepremostive.

Gosti nedjeljne emisije Hayat TV-a ‘Naši ljudi’ bili su Mahira i Esed Ahmiš, supružnici sa adresom stanovanja u Vogošći koji svojim brakom unose nadahnuće i pokazuju kako istinska ljubav ne poznaje granice.

Upoznali smo se na mevludu u džamiji. U to vrijeme Esed efendija bio je potpuno zdrav i obavljao dužnost imama. Naše upoznavanje desilo se spontano, jer sam tada trebala učiti Kur’an kod žene kojoj se prethodno dopalo moje učenje. Esed nije uopšte trebao da bude prisutan na mevludu. Međutim, tog dana je mijenjao glavnog imama. Kada je ušao u džamiju, ispočetka me nije ni pogledao. No, kada je došao red na mene da učim, iskoristila sam svoje vokalne sposobnosti i privukla njegovu pažnju. Desila se ljubav na prvi pogled – emotivno ističe Mahira.
Godinu dana nakon toga, pojavila se multipla skleroza.
Mi smo bolest prihvatili onakvu kakva jeste, jer se ona ne može birati. Meni je apsurdno govoriti o tome da bih ga ostavila isključivo zbog toga. Esed je divan suprug, otac dvoje djece, prije svega čovjek. Kako i prije bolesti, tako i danas, on je ostao moj Esed, moj izbor – naglašava Mahira.
Da na njihovom putu zaista ne postoje prepreke, između ostalog, Mahira i Esed dokazuju time što simuliraju igru sa svojom djecom vezivanjem nogu ljepljivom trakom, jer je sinova životna želja bila da njegov babo zaigra fudbal s njim. Stoga se trude da svaki njihov pokret bude što je moguće više identičan onom realnom. To je samo mali djelić našeg truda. Radimo sve ono što bismo radili da smo oboje zdravi.
Nismo odustajali, niti ćemo ikada. Po prirodi sam ambiciozna, borac i hrabra, tako da zaista nemam potrebu da odustajem od ljubavi i života – nepokolebljivo zaključuje Mahira.
(Mirza Imamović) hayat