Njemački špijun Irfan Peci lažno se predstavlja da je islamista porijeklom iz Bosne

Služba za zaštitu ustava je navodno davala novac onima koji podstiču na terorizam i navodno je zatškala krivično djelo, posvjedočio je Irfan Peci za njemački list Stern i kanal ZDF, a oni su ga predstavili kao islamistu i bivšeg špijuna njemačkih vlasti. Irfan Peci je navodno bio jedan od glavnih operatera na AL Kaidinom propagandnom medijskom servisu Global Islamic Media Front. On je zbog toga 2008.godine završio u njemačkom istražnom zatvoru gdje stupa u kontakt sa agentima Službe za zaštitu ustava Njemačke. Oni koji dobro poznaju Irfana Pecia kažu da je Turčin, da mu je maternji jezik turski i da je potpuna laž da je rođen u Bosni i Hercegovini. Irfan Peci je za Stern i ZDF ispričao da je postao najbolji njemački špijun, da je imao mjesečnu platu od 3 hiljade eura plus svi drugi troškovi. Također, on je posvjedočio da je dobivao novac da pomaže ljude koji su smatrani teroristima.
Također, Peci je rekao da je bio na terorističkoj obuci u Gornjoj Maoči, da je tada učio pucati iz kalašnjikova i rukovati eksplozivom. Te navode nije potkrijepio nijednim dokazom.
Njemački mediji koriste Irfana Pecia kao propagandnu zvijezdu u nametanju javne priče o zamršenom svijetu teorizma u Njemačkoj i ostatku Evrope.
Nažalost, osoba koja se predstavlja kao Irfan Peci lažno se predstavlja da je rođen u Bosni i Hercegovin i na neprimjeren način uvlači našu zemlju i Bošnjake u priču o terorizmu.

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/2412710/Ein-Islamist-im-Staatsauftrag