Ni zamisliti ne možete čega se sve nagledaju… Fotografija medicinske sestre koja je rasplakala svijet

Vrijedna medicinska sestra iz Teksasa postala je hit na internetu nakon što je njena blizanka podijelila fotografiju kako plače poslije posebno teške smjene.

– Ubit će me zbog ove fotografije, ali možemo li pridati malo pažnje medicinskim sestrama – započela je priču Laura, koja je fotografirala svoju sestru Caty DiBari nakon što je završila četvrtu smjenu zaredom.

– To je 53 i više sati rada u četiri dana. To ne uključuje sati po, koliko je dnevno u autu. Obično nema priliku ni pojesti ručak ili popiiti dovoljno vode. Ona je toliko dobra u onome što radi da često zaboravi brinuti se o sebi dok vodi računa o svojim pacijentima – napisala je njena sestra Laura.

Na objavljenoj fotografiji vidi se Caty kako sjedi u fotelji i plače.

– Ova slika je iz jula, kad je došla u moju kuću nakon iznimno napornog dana. Porodila je mrtvorođeno dijete. Jeste li ikada zaista razmišljali o tome šta sve vide medicinske sestre? One vide veliku radost u nesmetanom porođaju zdravih mama i beba. One vide paniku i anksioznost kad se nova mama uplaši. One vide tinejdžerke koje rađaju. Vide mame narkomanke koje rađaju dijete tokom krize. Vide da dolaze kola za sahrane. Jeste li znali da medicinske sestre moraju organizirati da po bebu dođu pogrebna društva? Nisam ni ja – napisala je Laura u objavi.

Ona je, na kraju, zaključila da su medicinske sestre zaista posebne te da su pacijentima i njihovim porodicama važnije nego što i same misle.

bhdijapora.net