NEVJEROVATNO, PORED OVE KRIZE SA KORONOM U VOGOŠĆI SVADBA BILA

Tri osobe uhapšene su danas u općini Vogošća zbog izazivanja opće opasnosti na svadbenom okupljanju organizovanom za vrijeme zabrane većih okupljanja, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo. Sarajevska policija obaviještena je danas oko 14:20 sati da je došlo da upotrebe oružja na lokalitetu ulice Miholjići, na području Općine Vogošća. Odmah po dojavi upućeno je više patrola policijskih službenika koji su potvrdili da je prijava osnovana, te da se radilo o svadbenom okupljanju.

Nadležni organi su, podsjećamo, ranije donijeli naredbe kojima se zabranjuju veća okupljanja s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

“Daljim operativnim radom policijski službenici su otkrili koje su osobe učestvovale u izvršenju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti, te su slobode lišene tri osobe, koja su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS”, saopćeno je iz MUP-a KS.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policajski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli čahure nastale usljed upotrebe oružja.

“Na osnovu usmene naredbe dežurnog sudije Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog vozila u kojem je pronađen jedan pištolj, a potom i jedne kuće u kojoj je, takođe, nađen jedan pištolj, a koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela Izazivanje opće opasnosti i držanje oružja bez odobrenja nadležnog organa”, stoji u saopćenju.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

“Upozoravamo sve one koji se u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa ponašaju neodgovorno i ne poštuju naredbe nadležnih organa da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, pogotovo ukoliko svojim ponašanjem dodatno uznemiravaju javnost, kao što je bio danas slučaj, gdje su, osim okupljanjem, dodatno i upotrebom oružja, izazvali nepotrebnu opasnost po građane koji žive na ovom lokalitetu”, navodi MUP KS.svjetlo-dunjaluka.com