Nestvarno misteriozna, a izuzetno plemenita: Niko u svijetu fudbala nema ženu kao Mo Salah

U javnosti se pojavila samo četiri puta

Ona je najdiskretnija žena u svijetu fudbala, a bez nje Mohamed Salah nikada ne bi postao tako dobar. Kako je Magi Salah osvojila srce jednog od najboljih igrača svijeta?

Uzrečica da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena je poznata manje-više svima. Iza Cristiana Ronalda stoji Georgina, a iza Lionela Messija Antonella. Zašto njih dvojica dominiraju već godinama zasluge nose i njihove partnerice.

Međutim, Magi Salah nije tipična žena modernog fudbalera. Dok ostale žene planetarno popularnih fudbalera skoro pa sve objavljuju na društvenim mrežama, redovno daju intervjue supruga sjajnog Egipćanina uopšte nije takva.

Magi je nevjerovatno misteriozna, u javnosti se pojavila samo četiri puta. Vidjeli smo je dva puta i to na kraju sezona u Engleskoj uključujući onu kada je Salah osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac Premiershipa.

Preostala dva puta viđena je na tribinama Anfield Roada za vrijeme utakmica Liverpoola uključujući famoznu utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone koju su Salah i društvo dobili sa 4:0 i otišli u finale, a zatim i postali prvaci Evrope.

Mohamed i Magi su se vjenčali 2013. godine kada je Mo igrao za Basel. Upoznali su se u školi kao tinejdžeri i odrasli su u istom selu u Egiptu. I njihova ljubav je s vremenom bila testirana, ali Salahova velika popularnost nije ništa promijenila.

Danas je Magi i dalje zaposlena. Radi u biotehnologiji. Radi se o ženi dobrog srca. U našoj zemlji je za takve osobe običaj reći o dobrom insanu. Upravo iz tog razloga je Salah toliko i voli.

Za njega je porodica izuzetno bitna i cilj mu je da voljene zaštiti od kamera. Oboje su veoma religiozni, praktikuju vjeru islam, a svojoj kćerci su dali ime Makka po svetom gradu muslimana. Makka i Magi su njegova najveća podrška.

Magi je i velika podrška Salahu u njegovom humanitarnom radu. Nije ni čudo zašto je Salah jedne prilike odlučio da udomi i osigura budućnost beskućnike koji su ga pokušali opljačkati. Na to ga je nagovorila njegova supruga.

Dobro je poznata priča iz Salahovog djetinjstva kada je na svaki trening donosio hranu napuštenim psima. Ima veliko srce i voli da pomaže ljudima.

U nekoliko riječi Salah je jednostavna, ponizna, dobrodušna i skromna osoba. A Magi je potpuno identična. Oboje se drže zajedno. To što je Egipćanin danas igrač svjetske klase velike zasluge duguje i svojoj skromnoj supruzi i srodnoj duši.

sportsport.ba