NE ZAVARAVAJTE SE ŽENE, CURE!

Što više radite na tome da se ljubav između majke i sina poveća, više ćete rasti u očima vašeg muža
Ako muškarac ne poštuje onu što ga je rodila, neće ni tebe ma koliko ti mislila da si mu nešto najvažnije u životu!
Ne zavaravajte se žene, cure.
Ne zavaravajte se idejom kako vi treba da ste njemu jedina žena u životu, da on ne smije više imati ni majku ni sestru. Ako zaista mislite da će biti sve po “vašem”, onda, iskreno ću vam reći, niste se udale za čovjeka, nego ste sebi kupile još jednu marionetu u nizu. Muškarac koji sebi dozvoli da zbog žene poremeti odnose sa vlastitom majkom i da zamrzi vlastite roditelje, i nije muškarac, a ni ona nije žena ako je mogla da dozvoli takvo nešto.

Potpuno sam svjesna činjenice da ima svekrvi svakakvih, i muževa svakakvih, ali sam isto tako svjesna činjenice da niko danas sabura nema, niko nikome ne “šuti” ni zbog stida, ni zbog poštovanja, ni zbog ljubavi u ime Boga! Dakle, sve se izokrenulo. Naopako! Ružno i gadno do bola!
Ako te svekrva povrijedila riječima, šta vičeš na sva zvona, nije te pojela! Poslušaj moj savjet: Napravi kahvu, kolač i zovni je. Zagrli je, bolan, neće ti ruka otpasti. Poradi ti malo da ljubav zaživi između vas dvije. Progutaj nešto, bolan!
Ali jok, šta rade prvo… Čovjek došao sa posla, nije se jadan ni izuo kako treba: “Ona tvoja mati vaka, naka, ovo, ono. On se iznervira, pa materi natrese svega. Eto… Šta ste postigle? Sreću? Zadovoljstvo? Niste. Postigle ste slijedeće: uzdah majčin koji može jako težak biti, otvorile vrata svom mužu do Džehennema, vi ste veliki grijeh zaradile. Dakle samo još veći belaj!
Dok kod sabura je sve lakše. Zato Uzvišeni Allah dž.š. kaže: “Samo oni koji budu strpljivi, bit će bez računa nagrađeni.” (Ez-Zumer,10)

ZAR VAM NISU RIJEČI NJEGOVE DOVOLJNE?
On je sin, on ima dužnosti i obaveze prema roditeljima, ma gdje bio. On mora da pazi na roditelje! Što prije shvatite ovo, život će vam lakši biti. Da još dodam, kad god budete radile na tome da se ljubav između majke i sina poveća, više ćete rasti u očima vašeg muža, možda vam on to neće reći, ali ćete vi to sigurno osjetiti na mnogo čemu! Probajte, nećete se pokajati. A zašto ne usput i sebi Džennet zaraditi? I ne, nisam “staromodna”, samo sam žena sa realnim pogledom na život! Hmmm… Kad bi samo znale pojedine šta ne znaju! Valja nam umrijeti.

(Razija Čolaković/Cazin.NET)