Mladenci poslali račun od 390 KM uzvanicima koji se nisu pojavili na vjenčanju

Visits: 237 Today: 1

Novopečeni vjenčani par odlučio je svim uzvanicima koji se nisu pojavili na njihovoj svadbi uručiti račun od 240 dolara (oko 390 KM), a njihov potez izazvao je raspravu na internetu.

“Ovaj račun vam šaljemo jer ste potvrdili dolazak na vjenčanje, a budući da nas niste obavijestili da ipak nećete doći, ovaj iznos je ono što nam dugujete jer smo unaprijed platili za vaša mjesta. Javite nam koji način plaćanja vam odgovara. Hvala vam”, napisali su supružnici uz račun.

Fotografija računa brzo se proširila društvenim mrežama, a ljudi na internetu imali su različita mišljenja.

Žao mi je što se i ja nisam toga sjetila. Ja i moj suprug platili smo skupo hranu koja je kasnije bačena jer se gosti nisu pojavili”, napisala je korisnica.

“Ne znam zašto je toliko teško javiti mladencima da nećeš doći. Ovakvi događaji su super skupi, imajte to na umu”, složio se drugi komentator.

“Ja ne bih ovo radio da sam na njihovom mjestu. Vjerojatno će prekinuti mnoga prijateljstva i odgurnuti ljude od sebe”, suprotstavio se treći.

“Nisu gosti krivi što su mladenci odlučili imati skupo vjenčanje”, zaključio je četvrti.

Ispostavilo se da su misteriozni par Doug Simmons i Dedra McGee, a za The Post su ispričali kako su se odlučili na ovaj potez.

“Četiri smo puta pitali: ‘Jeste li slobodni doći, hoćete li stići?’, a oni su stalno odgovarali ‘da’. Morali smo platiti unaprijed, a oni se na kraju nisu pojavili”, objasnio je Doug.

Dodao je i kako mu nije bilo stalo do novca, koliko do toga što su se on i supruga osjećali povrijeđenima.

“Mislim da je to izraz nepoštovanja prema nama. Na kraju nikom ni ne bismo uzeli novac, ali željeli smo im pokazati da to nije u redu”, rekao je.

Izvor:
Raport