“MENI JE INVALIDNINA 100 KM, KAKO DALJE BEZ TETKE ZILHE. NIKOGA NIJE ODBILA, IMAO ILI NEMAO KARTU, ONA JE DIJELILA”

Visits: 433 Today: 2

Ispred Narodne kuhinje Stari Grad muk. Svi su potreseni viješću da je preminula tetka Zilha, heroj, poznata humanitarka i majka gladnih Sarajlija.

Vijest o njenoj smrti jutros je odjeknula glavnim gradom.

Korisnici su šokirani.

Pitaju se kako će dalje i sa tugom u glasu prisjećaju se, kako kažu, njihove heroine piše Avaz.

Fahrudin Hučkić, poznanik preminule tetke Zilhe i nekadašnji taksista, kazao je da je dugi niz godina poznavao tetku Zilhu, iako nije bio korisnik narodne kuhinje.

– Koliko je mogla, toliko je i pomagala. Čak i više. Jer, valja ovo ovdje održavati i da je sve na broju, da svakoga podmiri. Ona je bila u dobrim odnosima sa korisnicima. Nikoga nije odbila. Imao kartu, nemao kartu, ona je dijelila. Bila je korektna prema korisnicima – ispričao je Hučkić.Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici Šeta i kolektivu Narodne kuhinje Stari Grad, povodom smrti Zilhe Šete – tetke Zilhe, javlja Anadolu Agency (AA).– S velikom tugom sam primio vijest o smrti naše tetke Zilhe. Odlazak tetke Zilhe veliki je gubitak za njenu porodicu, prijatelje, saradnike i sve one koji su je voljeli. Njena dobrota, požrtvovanost i nesebična briga za one kojima je bila potrebna pomoć ostavili su neizbrisiv trag u našem društvu. Hvala joj na njenoj humanosti, nesebičnoj ljubavi i potpori njenim sugrađanima tokom svih ovih godina. Izjavljujem iskreno saučešće njenoj porodici, saradnicima, prijateljima i svima koji su poznavali tetku Zilhu – navodi Komšić u telegramu.