Mašallah! Dobili smo još jednu hafizu Kur’ana

Visits: 191 Today: 1

NAŠ BEJAN, PONOS NAŠ!
Radosne vijesti iz Bejana ne prestaju!
Jučer je u prostorijama Udruženja Bejan još jedna učenica završila učenje novog gradiva Kur’ana pred svojom muhafizom hfz. Aidom Salčin i tim činom završila prvi dio procesa hifza.
J.J (37) rođena je i odrasla u Njemačkoj, udata je i majka šestero djece. Hifz Kur’ana započela je 2009.godine kada je otišla u Egipat sa suprugom, koji je upisao studij Fakultet islamskih nauka na Univerzitetu Al-Azhar. Tokom tog boravka uspjela je da nauči 13 džuzeva Kur’ana.
Po povratku u BiH (mart.2019.godine) dolazi u Udruženje Bejan i nastavlja dalje svoj plemeniti put. Upisuje se u grupu hifza kod mualime hfz. Aide Salčin i pristupa detaljnom utvrđivanju naučenog gradiva, te je uspjela da izađe na ispit iz 10 džuzeva i nauči novih 5 džuzeva već u mjesecu junu, a zatim iste džuzeve položi u jednom danu.
Uviđajući njen potencijal, muhafiza joj predlaže da intezivno počne učiti preostali dio Kur’ana. Uz sve obaveze kao majka i supruga za godinu dana uspjeva naučiti drugu polovinu Kur’ana i danas sa vama dijelimo još jednu radosnu vijest o njenom završetku hifza.
Nakon ovoga, ova hafiza pristupa programu utvrđivanja cijelog Kur’ana spremajući ga za ispit.
Molimo Allaha da joj podari mnogo bereketa u vremenu te da nas uskoro obraduje sa još ljepšim haberom.
Ono što je vrijedno spomena jeste da je J.J. majka dva sina hafiza (15 i 13 godina). Inspiraciju da se intenzivnije i sami posvete hifzu dobili su kroz primjer mlade hfz. Ajne koja je završila svoj hifz u haremu Kabe i tako obradovala svoje roditelje. Za veoma kratko vrijeme i sami su završili hifz.
Raduje nas činjenica da se naše bošnjačke porodice bogate hafizima, te da je naša domovina Bosna i Hercegovina buduća kolijevka hafiza na evropskom tlu.