MašaAllah! Lijepa vijest!U Sarajevo sletio avion nove bh. aviokompanije (VIDEO)

Direktor kompanije FlyBosnia Chris Gabriel, direktor aerodroma Armin Kajmaković te kapetan aviona Amir Baralić obratili su se medijima i prezentirali značaj uspostavljanja ove kompanije i buduće planove.
“Čestitam timu FlyBosnia i zahvaljujem se svima koji su ovo učinili mogućim. San je postao stvarnost nakon mnogo rada i posvećenosti ljudi koji su bili dio ovog projekta. FlyBosnia razrađuje platformu zahvaljući kojoj će bh. dijaspora lakše moći doći kući. U narednih 12 do 18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevo i izvan Sarajeva više nego udvostruči”, rekao je Chris Gabriel, direktor kompanije FlyBosnia.

Avion kompanije FlyBosnia koji je nabavljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air ima 156 mjesta, od čega je 12 mjesta u poslovnoj klasi.
“Siguran sam da će nakon analiza koje je kompanije FlyBosnia napravila prilikom uvođenja i početka letenja cijene biti na jednom primejrenom nivou imajući u vidu naše građane i ostale kategorije. Želja kompanije je da ima popunjene avione, da se poveća broj putnika i da se na taj način doprinose pvoećanju broja putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo”, rekao je Armin Kajmanović , direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Iako je prvi let na relaciji Sarajevo – Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.
Kako saznajemo aviokompaniji FlyBosnia još uvijek nije izdata Potvrda zračnog operatera (AOC), no postupak je u završnoj fazi. Čim FlyBosnia dobije ovu dozvolu bit će organizovani probni letovi na relaciji Sarajevo – Mostar i Sarajevo – Banja Luka.
Nakon toga će biti uspostavljenje linije na relaciji Sarajevo – Rijad i Sarajevo – London. Plan je da se vremenom proširi lista destinacija na Džedu, Frankfurt, Štokholm i Amsterdam, ali i London.
Podsjećamo, osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

klix.ba Slika:hayat.ba